Fejtörők

A fejtörők megfejtése itt található. A megfejtések újabb szórakoztató oldalak linkjét rejtik. Egyik-másik ajánlat zenés oldalra vezet, ezért mindenképpen érdemes bekapcsolni a számítógép hangszóróját.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Európa legnagyobb országában uralkodhattam, birodalmam még Ázsiába is átnyúlt, habár német földön születtem. Telente nagyon fáztam új hazámban, szerencsére felvidította hosszú téli estéimet Voltaire leveleinek olvasgatása. Nő létemre sokszor kényszerültem férfiként viselkedni, alattvalóim a Nagy jelzővel is kitüntettek ezért. Habár csak férjem jogán kerültem trónra, de mégis 34 évig uralkodhattam, megvédve sokszínű országomat svédektől, poroszoktól, törököktől, lengyelektől. Koronázási hintóm a legszebb a világon, ma is látható Péter várában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedvenc városom Kanizsa volt. Életem igen kedvezően indult, kétszer is nádorhoz adtak feleségül, méltó jegyajándékot vittem magammal. Nagyasszonyként leányokat is neveltem, igen népszerű voltam. Igyekeztem sokat tanulni, kortársaim igen műveltnek tartottak. Életem nagy tragédiája volt Mohács, elvesztettem fiamat. A magyar nemzet színe-virágát temettem el a csatamezőn jobbágyaimmal. Oly sokan tisztelnek még halálom után is, hogy számtalan iskolát, kórházat, könyvtárat neveztek el rólam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bécsben születtem, apám császár, anyám királynő volt. Annyi testvérem volt, hogy meg sem tudtam már számolni. Igen korán, szinte még gyerekként Franciaországba adtak férjhez. Jaj, hogy ott minden milyen gyönyörű volt! Imádtam szórakozni, sokat kártyáztam, táncoltam, de főleg, csodásan öltözködtem. A Trianon-palota volt a kedvencem. Sajnos, a nép nem szeretett. Nem értettem miért, bár azt mondták, éhesek, és épületeket romboltak, de a fejemet mégsem kellett volna levágniuk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 Vissza a főoldalra