Szolgáltatások GYIK

Hogyan lehet használni az elektronikus dokumentumokat?
Kutatók számára korlátozott a használatuk. Lehetőség szerint a könyvtár olvasói számítógépein tekinthetők meg, vagy saját laptopon.
Hogyan lehet ide beiratkozni?
Könyvtárunk korlátozottan nyilvános. Feladata elsősorban a levéltári munka segítése, azonban a levéltári anyag kutatásának elősegítése céjából a levéltárunkban kutatók is használhatják.
Hol találok családtörténeti irodalmat, ha a fiókkönyvtárban nincs elég?
A központi könyvtárban bőségesebb családtörténeti irodalommal rendelkezünk, azonban a közkönyvtárakban is érdemes keresni pl. FSZEK, OSZK.
Könyvtárközi kölcsönzésre van-e lehetőség?
Általában nem küldünk könyvtárközi kölcsönzés útján könyvet. Amennyiben mégis indolkolt a kérés, akkor valamely levéltári könyvtárba küldjük meg a dokumentumot, ahol az helyben használható. Minden postaköltséget a használó fizet.Budapesti olvasó is kérhet könyvtárközi útján, azonban csak személyes kézbesítésre adjuk át a könyvet.
Lehet-e kölcsönözni?
Nem.
Megtalálható-e ez a könyv a könyvtárban?
A könyvek 80%-a elektronikusan feldolgozott, a katalógus megtalálható a honlapon vagy a http://www.e-archivum.hu:8080/molk/opac címen. A legrégebbi (1952 előtt beszerzett) könyvek a központi könyvtár cédulakatalógusában kereshetők.
Mik a feltételei a beiratkozásnak?
Könyvtárunkat csak kutatási engedéllyel rendelkező kutatók használhatják. A levéltári anyag kutatásához kutatási engedélyt kell kérni a kutatószolgálaton. (a Bécsi kapu téren az Információs irodában.)
Van-e beiratkozási díj?
Nincs.
Van-e lehetőség másolásra?
Fénymásolási lehetőség nincs. Digitális másolat kérhető - a levéltár díjszabása szerint - vagy fotójegy vásárlásával fényképezés lehetséges.
Van-e lehetőség számítógép használatra?
Könyvtárunkban csak a katalógusban való keresésre tudunk számítógépet biztosítani, de laptop használatára van lehetőség.
Van-e wifi?
Nincs.