Elektronikus kölcsönzés (MOL belső)

Az elektronikus kölcsönzés bevezetésével egy időben megváltoztak a kölcsönzés szabályai. Évenként rákérdezünk, hogy továbbra is szükség van-e a kikölcsönzött dokumentumra, de ezt az olvasó maga is meghosszabíthatja.

A kikölcsönzött dokumentumokat lejárati idővel adjuk ki, 1 év időtartamra. A lejárati idő az aláírt kölcsönzőjegyen is fel van tüntetve, de a számítógépen is bármikor ellenőrizhető.

Hosszabbításra az e-Corvinás könyvtári katalógusfelületről lehetséges, ez a MOL Honlapon a Könyvtár menürendszerében Katalógus/Hálózat (MOL belső) http://vid.natarch.hu:8081/WebPac/CorvinaWeb oldalon érhető el.

Itt az olvasói adatok menüre kattintva jelenik meg az ablak, ahol beléphetünk a saját kölcsönzéseink listájához. Olvasói vonalkód a belépőkártyán található szám, a jelszó pedig a születési hónap és nap 4 számjegye (pl. 0821). Az Enter billentyű lenyomásával vagy az Ok gombra kattintva megjelenik a kikölcsönzött művek listája.

Ez után láthatjuk a saját adataink alatt a nevünkre kölcsönzött dokumentum adatait, és a lejárati időt. Amikor rákattintunk a „hosszabbít" gombra, akkor automatikusan egy évvel későbbi időpontra hosszabbítja meg a program a lejárati időt. Ezt négyszer teheti meg az olvasó. 

 

A kölcsönzés határideje az olvasó által 3 alkalommal hosszabbítható meg, tehát a Használati szabályzatban rögzített 4 év kölcsönzési idő így valósul meg. 
 
Amikor a kölcsönzés hosszabbítására már nincs több lehetőség, akkor kérjük behozni a Könyvet a könyvtárba, s azt azonnal újból kikölcsönözzük további 4 évre. Ily módon szeretnénk elérni azt, hogy nem legyen többé hosszú évek során elveszett, elfelejtett vagy másnak átadott könyvtári könyv. Egyben szükségtelenné válik a 2008. évi revízióhoz hasonló kikölcsönzött könyvek ellenőrzése.