családtörténet

Hetedíziglen | Családtörténeti kurzusok

magyar

Ekkor jelenik meg honlapunk nyitó oldalán a kurzuskínálat, az előadásokról szóló rövid ismertetés, valamint az előadások időpontja. Jelentkezni az akkor megnyíló elektronikus regisztrációs felületen lehet majd.
Iskolai csoportokat (általános iskolás felső tagozatos és középiskolás korosztály) e-mailben vagy telefonon történő előzetes bejelentkezéssel folyamatosan fogadunk. Kapcsolattartó: Csonka Laura. E-mail: csonka.laura@mnl.gov.hu tel.: 1-225-2815; 70-198-8967

Átadták az "Év Kutatóhelye 2018" díjat Gyulán

magyar

A díjat három kategóriában ítélik oda a MACSE tagok szavazatai alapján. A 2018-as évben belföldi kategóriában az MNL Békés Megyei Levéltárát, külföldi kategóriában az Erdélyi Genealógiai Társaságot, internetes adatbázis kategóriában Gudenus János adatbázisát díjazta a tagság.

Oszd meg velünk a történeted!

magyar

A Magyar Nemzeti Levéltár a levéltári törvény alapján folyamatosan gyarapítja gyűjteményét magániratokkal ajándék, letét, vagy vásárlás útján. Az országos jelentőségű családok, kiválóságok, tudósok, művészek, írók hagyatékának átvétele mellett fontosnak tartjuk a hétköznapok dokumentálását, ezért szívesen várunk régi családi fényképeket, írott emlékeket vagy a kisebbségi létre vonatkozó emlékeket is.

2016-ban a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára nyerte el az „Év Kutatóhelye” Díjat

magyar

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) 2011-ben alapította meg „Az Év Kutatóhelye Díjat”, amelyet tagjai szavazatai alapján ítél oda annak a belföldi, valamint külföldi levéltárnak, múzeumnak, könyvtárnak, 2016-tól pedig már önállóan web-helynek is, amely a családtörténet-kutatóknak kiemelt szakmai és emberi segítséget nyújt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - családtörténet csatornájára