Időszaki kiállítás

Múzeumok Éjszakája az MNL Baranya Megyei Levéltárában

 

Június 25-én szombaton ismét Múzeumok éjszakája az MNL Baranya Megyei Levéltárában!

Idén is színes programmal várjuk a látogatókat az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényén, melynek idei tematikája az Újragombolt Hagyományok.

Újabb levéltári időszaki kiállítás tekinthető meg a TISZApART Mozi Galériájában

Többek között bepillantást nyerhetünk a településképek változásaiba, az iparfejlesztés nagyberuházásaiba, a kereskedelem, szórakozás, ember és környezete kapcsolatának átalakulásába. A számtalan érdekességet megörökítő fotók mellett rövid ismertetők segítik a változások főbb irányainak jobb megértését, így az idősebb generáció mellett a fiatalabbak számára is bártan ajánljuk a tárlat megtekintését.

Projektmegnyitó érzékenyítő levéltári kiállítással

A nyitórendezvényen bemutatott „Hátrányból kovácsolt erő” című fotótárlat a szolnoki székhelyű MONFODI (Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat) levéltárban őrzött pályamunkáiból készült összeállítása a különböző fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű csoportok sportban, művészetekben, alkotásban való kiteljesedését mutatja be a fotóművészet eszközeivel.

"Hátrányból kovácsolt erő"

A nyitórendezvényen bemutatásra kerülő „Hátrányból kovácsolt erő” című fotótárlat a szolnoki székhelyű MONFODI (Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat) levéltárban őrzött pályamunkáiból készült tematikus válogatásával a különböző fogyatékossággal élő, hátrányos helyzetű csoportok sportban, művészetekben, alkotásban való kiteljesedését mutatja be a fotóművészet eszközeivel.
 
A megnyitó helye: TISZApART Mozi, Kávézó (Szolnok,Templom u. 4.)
ideje: 2020. július 7.

„Várja Önt Pécs! A belföldi turizmus felértékelődése az I. világháború után” c. időszaki kiállítás

Kedves Látogatóink!

2020. július 1-től intézményünk Király utcai részlegében - nyitvatartási időben - megtekinthető a „Várja Önt Pécs! A belföldi turizmus felértékelődése az I. világháború után” c. időszaki folyosótárlatunk.

 

A sport izgalmának fényképekbe merevített pillanatai

A Bedekovich Lőrinc kéziratos térképeit bemutató vándorkiállítást újabb levéltári tárlat váltotta a TISZApART Moziban. A MONFODI hagyatékából válogatott sportfotókból rendezett kiállítás – melynek megnyitóját a Magyar Parasport Napjára, azaz február 22-re időzítettük – azok előtt a mozgássérült és egészséges sportolók előtti tisztelgés, akik a tárlatunk címének is választott mottót magukénak vallva aktívan hozzájárulnak fizikai és mentális egészségük megőrzéséhez. Az érdeklődők 2020. március 19-ig tekinthetik meg a fotótárlatot.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Időszaki kiállítás csatornájára