Objektíven innen és túl

2022.10.19.
A levéltár Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat (MONFODI) alkotásaiból összeállított, 2022. október 18-án nyílt kiállításán olyan fotók kerültek a „Lajta Lejtő” folyosói galériájára, melyek segítséget nyújtanak az Intézet tanulóinak, mit és hogyan érdemes fényképezni.

Újabb tematikus kiállítás érkezett a zuglói Mozgásjavítóba a MONFODI Alapítvány levéltárban őrzött fotóiból. Az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára második fotóválogatása olyan témalehetőségeket, illetve technikai megoldásokat mutat be, melyek inspirációul szogálhatnak a gyerekeknek, hogyan lehet érdekes fotókat készíteni. A fennállása 120. évfordulóját ünneplő Mozgásjavító ugyanis fotószakkör beindításával szeretné a gyerekek alkotókedvét bátorítani, mely a tanév végén megrendezésre kerülő, a tanulók fényképeiből zsűri által válogatott és díjazott fotótárlatban fog kiteljesedni.

A megnyitón Locsmándi Alajos, a Mozgásjavító igazgatója örömét fejezte ki, hogy ismét színes fotók öltöztetik fel a „Lajta Lejtő” korábban csupasz falait. Tapa Gergely gyógypedagógus pedig a kiállított fényképek változatos témáira, technikai megoldásaira hívta fel a gyerekek figyelmét arra biztatva a tanulókat, hogy bátran kísérletezzenek mobiltelefonjaik kameráival, hiszen a technikai fejlődés mára elérhető hobbivá tette a fotózást.

A megnyitóról az m1 Esély című magazinműsora is készített felvételeket.

Utolsó frissítés:

2022.11.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges