fénykép

Mindenütt jó, de a legjobb Otthon

magyar

Jóllehet a magyarok amerikai kivándorlása már az 1848/49-es szabadságharc bukását követően megkezdődött, tömegessé csak az 1880-as években vált. Az emigrációra ekkor elsősorban a nincstelen, földnélküli mezőgazdasági és ipari munkások, napszámosok, a nehezen boldoguló néhány holdas gazdák vállalkoztak saját föld és önálló egzisztencia reményében.

Célunk az iratok életre keltése volt kutatóink, olvasóink közreműködésével – régi fényképek, levelezőlapok és a katonaállítási bejegyzések segítségével szeretnénk emlékezni az első világháborúban harcoltakra és elesettekre.
Alább, a szokásosnál kissé hosszabb bejegyzésünkben a sok beküldött kép közül válogattunk. A terjedelem ne ijessze meg az érdeklődőket – a képekhez esetenként érdekes családi történet is tartozik!

Tovább

Jelmezkavalkád a 19. századból

magyar

Festetics Taszilóné, született Mary Hamilton (1850–1922) első házasságának megsemmisítését követően 1880-ban ment feleségül Festetics Tasziló grófhoz. Széles rokonsága révén kapcsolatban állt a korabeli Európa neves uralkodóházainak tagjaival, akik közül néhányan Keszthelyen is vendégeskedtek. Kastélyukban vendégül látták VII. Edward brit királyt ( ő előszeretettel vett részt az ottani vadászatokon is), I.

Feliratkozás RSS - fénykép csatornájára