Családkutatás

2016-ban a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára nyerte el az „Év Kutatóhelye” Díjat

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) 2011-ben alapította meg „Az Év Kutatóhelye Díjat”, amelyet tagjai szavazatai alapján ítél oda annak a belföldi, valamint külföldi levéltárnak, múzeumnak, könyvtárnak, 2016-tól pedig már önállóan web-helynek is, amely a családtörténet-kutatóknak kiemelt szakmai és emberi segítséget nyújt.

Egyéni konzultáción a Családkutató Klub tagjai

Mucsi László levéltáros kollégánk a kutatásaikhoz hasznos online adatbázisokba, igy az Adatbázisok Online, a Hungaricana és az Arcanum digitális tartalmaiba, azok használatába vezette be az érdeklődő klubtagokat. Ezeken túl bemutatta levéltárunk korábbi – archontológiai, valamint első világháborús – adatbázisait és a múlt héten közzétett második világháborús üvegnegatívok képgalériáját.

A legjobb ingyenes családfa készítő programok

A családfakutatás sok embert érdekel, de csak kevesen kezdenek bele. Pedig általában mindenkit érdekel, honnan származik, milyenek a család gyökerei, honnan, mikor érkeztek, merre tartottak, s hová szóródtak szét a családtagok a világban. Ezek nagyon izgalmas kérdések, megválaszolásuk azonban temérdek kutatómunkával jár, nem beszélve arról, hogy egy nagyobb családfa átlátható, könnyen értelmezhető ábrázolása korántsem egyszerű feladat.

Családkutató tanfolyam az MNL Tolna Megyei Levéltárában

Ruzsa Éva főlevéltáros, igazgatóhelyettes megnyitójában elmondta, hogy a tanfolyam regionális levéltári program keretében került megrendezésre: az MNL Somogy Megyei Levéltára és Baranya Megyei Levéltára szintén ezen a napon tartotta nyitó előadásait ugyanazon tematika mentén.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Családkutatás csatornájára