Családkutatás

2016-ban a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára nyerte el az „Év Kutatóhelye” Díjat

magyar

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) 2011-ben alapította meg „Az Év Kutatóhelye Díjat”, amelyet tagjai szavazatai alapján ítél oda annak a belföldi, valamint külföldi levéltárnak, múzeumnak, könyvtárnak, 2016-tól pedig már önállóan web-helynek is, amely a családtörténet-kutatóknak kiemelt szakmai és emberi segítséget nyújt.

Családkutatási források a levéltárban

magyar

A foglalkozás célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedhessenek a családkutatás alapjaival, az anyakönyvek vezetésének történetével és fajtáival, a bennük rejlő adattartalmakkal, továbbá találkozzanak egyéb olyan levéltári forrásokkal, amelyek segítségével az egyszerű ősfa felállításán túl akár egy családtörténet is kibontakozhat.

Egyéni konzultáción a Családkutató Klub tagjai

magyar

Mucsi László levéltáros kollégánk a kutatásaikhoz hasznos online adatbázisokba, igy az Adatbázisok Online, a Hungaricana és az Arcanum digitális tartalmaiba, azok használatába vezette be az érdeklődő klubtagokat. Ezeken túl bemutatta levéltárunk korábbi – archontológiai, valamint első világháborús – adatbázisait és a múlt héten közzétett második világháborús üvegnegatívok képgalériáját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Családkutatás csatornájára