Workshop

Vallás–Identitás–Történelem

magyar

A történelem témakörét járjuk körül mostani alkalommal, melyen három előadó mutatja be kapcsolódó foglalkozásait a gyakorlatban. Az érdeklődők maguk is részesei a programnak, kipróbálhatják a foglalkozások rövidített változatát, és utána lehetőség nyílik arra is, hogy a felvetődő kérdéseket megbeszéljük.

„VALLÁS–IDENTITÁS–TÖRTÉNELEM” - levéltár-pedagógiai workshop

magyar

Meghívott műhelyek és munkatársak:

Budapest Főváros Levéltára – Rácz Attila főosztályvezető, főlevéltáros:
A levéltári adatbázisok megismerésének és használatának játékos elsajátítása a Pál utcai fiúk és a várostörténeti vetélkedő példáján

Német Nemzetiségi Múzeum, Tata – Kuti Klára kulturális antropológus:
„Mi és a többiek – Wir und die Anderen” foglalkozás a magyar és német nemzetiségek különbségeinek és hasonlóságának, egymás mellett élésének megértésére

Vallás–Identitás–Történelem

magyar

A 21. század elején több olyan esemény is zajlik a világban, melyre – az aktuálpolitika kihagyásával – az eddigi kutatási eredményekre alapozva valamilyen módon reflektálni kell. A levéltárban található elsődleges források ebben nagy segítségünkre vannak. Bemutatásuk abban is segít, hogy kielégíthessük azt a kívülről, az iskolák felől jövő igényt, amely arra irányul, hogy beszéljünk a fiataloknak olyan kérdésekről, amelyeket nehéz egy tankönyvi vázlat alapján, röviden elmondani.

A Magyar Nemzeti Levéltár – mint a CO:OP (Community as Opportunity, The creative archives’ and users’ network) projekt résztvevője – Kutatószolgálata a projekt keretében workshopot szervez, ahol az aktakaland.hu kutatási blog szerkesztői és olvasói személyesen találkozhatnak tapasztalataik megosztása céljából. A közönségtalálkozóra a szervezők ezúton tisztelettel hívnak minden érdeklődőt 2016. október 14. (péntek), délután 15 órára az MNL Országos Levéltára központi épületébe (1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.).

Feliratkozás RSS - Workshop csatornájára