genealógia

Keresztes Csaba

„Megvallom, fogalmam sincs: minek keresik nemesi őseiket azok az emberek? Ugyanis még ha sikerül is kimutatni, hogy déd- vagy ükatyjuk mondjuk nemes alsó- és felsőbagosi Bagosshy Balázs volt, vagy báró, gróf, netán X. vagy Y. – mire jó ez?” […] „Viccnek, rossz viccnek hangzik…”

Bejegyzésünkben azoknak szeretnénk támpontokat adni kutatásaikhoz, akik időben egészen a középkorig jutottak családjuk eredetének, leszármazásának, esetleg történetének rekonstruálásával. Megmutatjuk, mire érdemes különös figyelmet fordítani a kutatás során.

Tovább az egész bejegyzéshez

Magyar genealógia az Eiffel-torony árnyékában

magyar

Grand Salon de la Généalogie honlapja

Az eseményen főként francia családfakutató egyesületek, cégek képviseltették magukat az ország különböző régióiból (Normandia, Korzika, Burgundia, Elzász, Languedoc, Bretagne stb.) illetve a Maghreb térségből. Közép-Kelet-Európát levéltárunkon kívül egy lengyel családfakutató képviselte.

Keresztes Csaba
 
A jelenből visszanézve az 1980-as évek utolsó éveit a rendszerváltás időszakának nevezzük, pedig a valódi, mélyre ható változások csak szűk egy-két évnyi időre korlátozódtak. A rendszerváltozás (rendszerváltás) természetesen ennél egy hosszabb folyamat volt, amely az egyre elterjedtebb nézetek szerint még ma sem ért véget.
Feliratkozás RSS - genealógia csatornájára