Partnerrekordok

Minden esetben ellenőrizni kell, hogy az épp beiratkoztatandó partner szerepel-e már a Partnerek modulban Kutató típussal?

Igen. A scopeArchiv a Magyar Nemzeti Levéltár hivatalos nyilvántartása, melyben éppen ezért típusonként csak egyszer szerepelhet egy adat. A partnerek közt fellelhető duplumok “kigyomlálása” az ENyF állandó feladata, a duplikált rekordokban található dossziékat, eseményeket egyenként kell átkötni a megmaradó rekordba, ami igen időigényes feladat. Amennyiben ilyet tapasztal, jelezze az ENyF-nek a scope@mnl.gov.hu e-mail címen.

A Partnerek modulban többször szerepel ugyanaz a személy. Egyszer Kutató, egyszer Levéltáros, egyszer pedig Beadó/szerződő típusként. Mi a teendő?

Amennyiben minden típussal csak egyszer, azaz típusonként csak egyszer szerepel a partner a modulban, akkor nincs teendő.

A kutató eddig Tudományos kutatóként szerepelt a Partnerek modulban, de most magánkutatásra adta le a kutatási kérelmet. Kell módosítani az altípust? Vagy újra fel kell venni a Partnerek modulba a kutatót?

Az altípus változása miatt nem szabad új partnerként rögzíteni a kutatót a scopeArchivban! Az altípus, azaz hogy tudományos vagy magánkutatást végez-e egy kutató a Nemzeti Levéltárban, csak statisztikai adatközlésre, illetve a féléves/éves beszámolókban történő adatközlés miatt szükséges információ. Ha egy kutató tudományos és magánkutatást is végez/végzett a levéltárban, javasolt a Tudományos kutató altípus megtartása.