bővülő történelem

Megnyílt a Bővülő történelem vándorkiállítás Túrkevén

A református templom galériájában nagyszámú érdeklődő előtt Kereszti Roland lelkész és Csönge Attila levéltár-igazgató mutatta be a különleges válogatást, arra biztatva a megjelenteket, hogy maguk is ajánljanak fel a helytörténet szempontjából értékes régi iratokat, fényképeket. Az óriásposzterek mellett a levéltár Túrkeve múltjával kapcsolatos érdekes dokumentum-másolatait is megtekinthetik a látogatók 2018. május 27-ig.

Levéltári vándorkiállítás nyílt a TiszapArt Moziban

A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára célja - a raktáraiban őrzött iratok sokszínűségének bemutatásán túlmenően -, hogy a megye lakosainak figyelmét felhívja a birtokukban lévő kordokumentumok értékeire, a múlt kallódó papíralapú emlékei megőrzésének fontosságára, a levéltár számára történő felajánlás lehetőségére.

A Szolnok Televízió tudósítása az előkészületekről:

Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év magániratgyűjtései (kiállítás-megnyitó)

A kiállítás-megnyitón készült fotókat megtekinthetik a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/bovulo_tortenelem_az_elmult_tizenot_ev_maganiratgyujtesei_kiallitas_megnyito

Az 1957-es Nagykun Napok fényképeken

A tíznapos rendezvényfolyam számunka azért is különleges, mivel egy albumban több, mint háromszáz fényképfelvétel maradt fenn róla, melyet Dr. Sebők György ajándékozott levéltárunknak. A ritkaságszámba menő fényképsorozatot a magánszemélyek iratajándékozásait bemutató új, időszaki kiállításunkhoz kapcsolódva, és a Nagykun Napok közelgő hatvanadik évfordulója alkalmából, digitalizálva, önálló galériában tesszük most közkinccsé. A képeken Kádár János mellett feltűnnek a korabeli politikai élet jelentősebb figurái, (pl.

Nyugdíjas kollégák látogatása

A régi munkahelyi emlékek közös felidézése mellett természetesen kíváncsiak voltak az aktualitásokra is, így érdeklődéssel tekintették meg új, „Bővülő történelem” című időszaki kiállításunkat. A jó hangulatú tárlatvezetésen még a nyugalmazott munkatársaknak is tudtunk újat mutatni a levéltár iratajándékozásainak köszönhetően.

Oldalak

Feliratkozás RSS - bővülő történelem csatornájára