levéltár-látogatás

Középiskolások levéltár-látogatáson

magyar

Míg első alkalommal az állandó, papírtörténeti kiállításunkat tekintették meg, valamint intézményünk tevékenységével, az őrizetünkben lévő irategyüttesekkel ismerkedhettek meg, addig a 2017. június 7-i levéltári foglalkozáson az iratok károsodásának lehetséges módozatait, valamint a restaurátor munkáját, az általa használt eszközöket és alapanyagokat tanulmányozhatták.

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Magyarország legrégebbi közgyűjteménye. Intézményünk impozáns központi épülete több mint 30 ezer iratfolyóméternyi iratot: oklevelet, térképet, dokumentumot rejt. Az itt őrzött iratok részei az ország felbecsülhetetlen értékű kulturális örökségének.
 
Az MNL 2014-ben csatlakozott – tizenhat más európai partnerrel közösen – a levéltár és a nagyközönség közötti kapcsolatok fejlesztésére kiírt pályázathoz (Community as Opportunity, CO:OP).

Egyetemi oktatók látogatása 2017. január 17-én

magyar

Vendégeinket a levéltár igazgatója vezette körbe az intézmény raktáraiban, bemutatva gyűjteményünk legértékesebb darabjait illetve kiállításainkat. A szakmai látogatás keretében megismerkedhettek a restaurátor-műhelyben végzett különleges munkákkal is. A levéltári sétát követően intézményünk pedagógiai és közművelődési tevékenységét ismertettük meg a kutatóműhely tagjaival, majd kötetlen beszélgetés keretében egyeztettünk a további szakmai együttműködés lehetőségeiről.

Feliratkozás RSS - levéltár-látogatás csatornájára