Jubileumi, 20. Levéltári Napi konferencia Szolnokon

2017.09.13.
Huszadik Levéltári Napját tartotta 2017. szeptember 12-én a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára a szolnoki megyeházán. A rendezvényen, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnökének köszöntőjét követően átadták a Pro Archivo díjakat, melyet azok munkájának elismerésére alapítottak 2015-ben, akik nem levéltári dolgozóként a levéltár munkáját önzetlenül és jelentős mértékben támogatták.

Az elismerésben minden évben három személy részesülhet. Idén Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója, Ari Ilona, a mezőtúri Bodoki-Fodor Helytörténeti Egyesület Családkutató Tagozatának és a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Családkutató Klubjának vezetője és Szathmáry István, az Új Néplap újságírója vehette át Csönge Attila levéltár-igazgatótól és Horváth Gergőtől, az intézmény igazgató-helyettesétől a Szalai Katalin kódexíró által tervezett és kivitelezett egyedi okleveleket.

A nap további részében a helytörténeti kutatások legújabb eredményeivel ismerkedhettet meg az érdeklődő hallgatóság a számos színvonalas előadást felvonultató konferencián. 

 
A Szolnok Tv beszámolója a rendezvényről
 
 

 

 

 

Utolsó frissítés:

2017.09.29.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges