Kutatószolgálat

Tisztelt Kutatóink!

 A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) 2022. január 1-től minden kutatótermében bevezeti az online beiratkozást. Ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú beiratkozás lehetősége megszűnik. Az E-beiratkozás folyamatáról, lépéseiről a következő linkre kattintva találnak bővebb tájékoztatást: https://mnl.gov.hu/e_beiratkozas

Az online beiratkozás az MNL-ben kötelező, így kérjük, a kutatás gördülékeny és hatékony megkezdése érdekében már a levéltár felkeresése előtt, otthonról iratkozzanak be.

 

A Magyar Nemzeti Levéltár 2022. január 1-től tovább bővíti azoknak a szervezeti egységeinek és kutatótermeinek a sorát, ahol az iratanyag kikérése online, az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül történik. Ezen kutatótermekben ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú iratanyag-kikérés lehetősége megszűnik. Az E-kikérés folyamatáról, lépéseiről, valamint az érintett kutatótermekről a következő linkre kattintva találnak bővebb tájékoztatást: https://mnl.gov.hu/e_kikeres

A Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Vármegye Győri Levéltára kutatószolgálata Győrben a Liszt Ferenc út 13. szám, Mosonmagyaróváron az Erkel Ferenc utca 3. szám alatt működik.    

A kutatóterem nyitva tartása Győrben:

Hétfő, Szerda, Csütörtök 08:00-16:00 óra

Péntek 08:-13:00 óra

A kutatóterem nyitva tartása Mosonmagyaróváron:

Hétfő 08:00 -16:00 óra

Szerda: 08:00 -16:00 óra

Intézményünk győri központjában 2015 márciusától lehetőséget biztosítunk a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának tulajdonában álló digitalizált anyakönyvek online kutatására. Mivel a kutatóteremben csak egy számítógépet tudunk az érdeklődők rendelkezésére bocsátani, a szolgáltatás igénybe vétele előtt célszerű személyesen, vagy telefonon (06-96/312-424) a kutatószolgálat vezetőjénél bejelentkezni. 

A kutatószolgálati csoport tevékenységét Győrben Áldozó István főlevéltáros koordinálja, Mosonmagyaróvári Fióklevéltárunkban Beregszászi Balázs fogadja a látogatókat. Intézményünkben bárki díjmentesen végezhet kutatást, aki kötelezi magát a kutatási szabályzat betartására, illetve olyan anyagot kíván tanulmányozni, amely nem esik korlátozás alá. A levéltárban két darab mikrofilm leolvasó és egy számítógép áll a kutatók rendelkezésére.

 
CsatolmányMéret
PDF icon A kutatóterem szabályzata1.59 MB