Makó Anno Guide mobil applikáció

A Szirbik Miklós Egyesület mobil applikációjában a makói helytörténelem mellett Szirbik Miklósról, neves épületekről és személyekről is olvashatunk.
2017.01.25.

A Szirbik Miklós Egyesület megalakulása óta szoros viszonyt ápol a Makói Levéltárral. Az Egyesület nem csak helytörténeti, de turisztikai szempontból is újdonsággal szolgált Makónak.

A mobil applikáció ötletét először Zeitler Ádám történész, egyesületi tag vetette fel. Majd később Pál Richárd informatikus önzetlen segítségével készült el az applikáció az Androidos telefonkészülékekre.

Az applikációban olvashatunk Szirbik Miklósról, Makó történetéről, épületeiről, a jeles makóiakról, de nézhetünk még régi makói képeket és Makó térképét is szemügyre vehetjük benne. A képeket Halász Tamás, a Makó Anno sorozat szerzője gyűjtötte össze.

Az impozáns makói épületekről dr. Tóth Ferenc helytörténeti kutató egykori írásait is megjelentették az applikációban, aki levéltári kutatásai folytán is jutott még sok hasznos információhoz.

Az applikációt január 25-én mutatták be a közönségnek, remélhetőleg nem csak a lokálpatrióták, de a turisták is szeretni fogják.

A mobil applikáció INGYENESEN letölthető minden Androidos telefonkészülékre a Google Play Áruházon keresztül.

Utolsó frissítés:

2017.03.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges