Kutatószolgálat

Kutatószolgálat
 
 

A Csongrád-Csanád Megyei Levéltár kutatótermeiben minden érvényes látogatójeggyel rendelkező személy térítésmentesen kutathat a hatályos törvények és a kutatótermi szabályzat előírásainak megfelelően. 

Új kutatóinknak először regisztráltatniuk kell magukat kutatószolgálatunkon - ekkor kapják meg a látogatójegyüket. A kutatási kérelmek elfogadásához először ki kell tölteni egy kutatási kérelmet, illetve el kell fogadni az adatvédelmi szabályzatot (formanyomtatványok az oldal alján). Ha előzetesen nem tölti ki, lehetősége lesz kutatótermeinkben is megtenni.

A tudományos célú kutatást igazolni kell. A tudományos célú kutatás akkor kezdhető meg, ha a kutató bemutatja valamely tudományos intézettől, főiskolától stb. kapott támogató állásfoglalást (formanyomtatvány letöltése az oldal alján - Kutatói nyilatkozat).

A levéltár dolgozóinak feladata a kutató tájékozatása a rendelkezésre álló segédletek alapján. Javasoljuk, hogy a kutatás megkezdése előtt forduljanak felvilágosításáért kutatószolgálatunkhoz. Munkatársaink készségesen adnak felvilágosítást az iratanyag kutatásának lehetőségeiről, segédlettel való ellátottságáról és az iratanyag őrzési helyéről. 

Személyes adatok kutatásakor tekintettel kell lenni a vonatkozó törvényi előírásokra.

Bővebb információk új kutatóknak:

Hasznos linkek családfakutatáshoz: