Több mint százmillió irat a neten

09.03.

Híradó.hu
Több százmillió irat a neten - Az Európai Levéltári Portálról tanácskoznak Budapesten
"Konferenciával zárják szeptember 7. és 9. között a kontinens levéltárainak digitalizált anyagaihoz egykapus hozzáférést biztosító Európai Levéltári Portál létrehozását célul kitűző projektet."

 
06.17.

Híradó.hu
Felemásra sikerült a kommunista múlt feltárása
"A katarzis, a gyászmunka, a történtek kibeszélése társadalmi méretekben nem történt meg úgy, ahogy ez például a náci múlt vonatkozásában Németországban lezajlott. Ez a probléma azonban nemcsak Magyarországon, de az egész volt szocialista térségben megfigyelhető" - fogalmazott Rainer M. János.

 
08.07.

hvg.hu
A Levéltárnak adják a régi villamoselosztót
"A kormány arra kérte fel a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az MVM Magyar Villamis Művektől vásárolja meg a Budai Várban lévő régi villamos tehereloszót, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő útján gondoskodjon arról, hogy az épületet a Magyar Nemzeti Levéltár vagyonkezelésébe adják."
 

 
07.22.

Veol.hu
Eredményes munka - Megyénk az első az Európai Levéltári Portálon
A Veszprém Megyei Levéltár az első, amelynek teljes fondjegyzéke elérhető az Európai Levéltári portálon.

 
   
02.25.

Nyiregyhaza.hu
Iskolabarát fejlesztés a levéltárban
„Múltban kutatva, jelenben mutatva” címmel több elemből álló fejlesztéssorozatot hajtottak végre a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárban. A több mint 50 millió forintos beruházás során látogató- és felhasználóbaráttá tették az intézményt.

Iskolabarát fejlesztés a levéltárban.pdf
   
02.12.Feol.hu
Kiállítás a nagy Háborúról úgy, ahogyan talán soha eddig
Székesfehérvár-kamarakiállítás látható a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában április 17-ig: dokumentumok, fényképek idézik a Nagy Háborút, ahogyan talán soha eddig.
Kiállítás a Nagy Háborúról úgy, ahogyan talán soha eddig.pdf
   
01.26.

Hirado.hu
Latorcai: Nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre
Nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre, akik példát mutattak, hogyan lehet embernek maradni egy krízisekkel teli korszakban - mondta Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten.

Latorcai- Nagy figyelmet kell fordítani az embermentőkre - Híradó.pdf
   
01.16.Atlatszo.hu
Húszezer dollárt kínálhattak az MSZMP aranyáért
Az 1987-ben az állampártnak ajándékozott, tizenhét kilogrammnyi aranyérme kalandos sorsáról nemrégiben írt a Figyelő hetilap. A regénybe illő sztorit most az MSZP és a Munkáspárt egyezkedésének történetével egészítjük ki.
Húszezer dollárt kínálhattak az MSZMP aranyáért - Átlátszó blog.pdf
   
01.15.Haon.hu
Moszkva és Debrecen, levéltár és egyetem
Debrecen - A moszkvai levéltári kutatás lehetőségeiről tájékoztatta a szakmabelieket Seres Attila, a Moszkvai Magyar Levéltári Intézet delegátusa a Debreceni Egyetem Történelmi Intézetében a napokban.
Moszkva és Debrecen, levéltár és egyetem - HAON.pdf