Historikus Benedek blogja

 

Erre a címre írhatsz nekem: historikus.benedek@mol.gov.hu

Levegér naplóját itt találod.

Itt léphetsz át a Tudakolóba, itt a rejtvényekhez, itt meg vissza a főoldalra.

  
  

2009. május 15., péntek

Az izgalomtól, meg Levegér telefonjaitól alig tudtam aludni az éjjel. Na, mindegy! Majd ma idejében lefekszem, mert a hétvégén szükségem lesz az eszemre a Múzeumok Majálisán. Nagyon remélem, hogy nem fog esni. Nagy kár lenne, ha emiatt nem tudnának eljönni a gyerekek a határjárásra, mert ilyen izgalmas dolgot még biztos sosem láttak. Szerintem sokan lesznek, akik saját oklevelet meg határjelet is akarnak majd készíteni. Levegér nem tudja mi az a határjárás,  ezért legalább ötször felhívott az éjjel, mert mindig eszébe jutott egy újabb kérdés. Azt is mindenáron tudni akarta, hogy mit nyerhetnek azok, akik megfejtik a királylányos feladatlapot. Hiába mondtam neki, hogy nem pletykálhatok, mert megígértem levéltáros barátaimnak, hogy az eredményhidetésig titokban tartom, csak tovább nyaggatott. Így aztán annyit végül mégis elmondtam neki, hogy a nyertesek a díjkiosztó ünnepségen ugyanúgy el fognak jönni meglátogatni minket a levéltári raktárban, mint tavalyelőtt a rajzpályázat nyertesei. Hát ezt aztán végleg nem kellett volna elárulnom, mert ettől kezdve egyáltalán nem lehetett bírni vele.

2009. március 30., hétfő

Reggel üzentek a múzeumi rokonok, hogy ma ráérnek, mert zárva van a múzeum, és délután szívesen kiruccannának velünk Óbudára, megnézni a Lángliliom utcai épületet. Mondtam nekik, hogy jobb lenne, ha egy kicsit felkészülnénk a látogatásra. Először is például tanulmányozzák a levéltár honlapján az Elérhetőségek menüpont alatt található térképet, hogy el tudják dönteni, hogy juthatnánk oda a leggyorsabban.

2009. március 21., szombat

Sietve írok, mert későre jár az idő. Ma volt a névnapom, és ebből az alkalomból meglátogattak minket a múzeumi rokonok. Jó sokáig maradtak, de még így sem tudtunk mindent megnézni, ami érdekelte volna őket.  Ezelőtt még sosem jártak levéltárban, ezért csak ámultak és bámultak azon, hogy milyen szép ez a ház, és hogy mi mindent őrzünk itt. El is határozták, hogy máskor is eljönnek. Sőt azt is megbeszéltük, hogy a levéltár többi épületébe is kirándulunk majd.  Én is régen tervezem már, hogy egyszer ellátogatok a Hess András térre és a Lángliliom utcába is, ezért nagyon megörültem, amikor szóbahozták, hogy szívesen látnák az újabb időkből származó levéltári iratok őrzőhelyét is.