Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2023 – Gyere velünk, Mosonmagyaróváron!

2023.11.23.

Október a Világ Gyalogló (HÓ)Nap. Ez alkalomból Hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség országos gyaloglást népszerűsítő programsorozat indított, melyhez a mosonmagyaróvári EFI is csatlakozott.

2023. október 16-án délután 3 órakor tartotta idei évi harmadik sétáját a mosonmagyaróvári Karolina Kórházban működő Egészségfejlesztési Iroda (EFI). Meghívásukra velük tartott Beregszászi Balázs munkatársunk is, akitől érdekességeket lehet hallani az útba eső helyi nevezetességekről.

A gyülekezés helyszínén, a Régi Vámháztéren az EFI munkatársai dr. Sragner Angéla, Babik Enikő és Takaróné Vadász Zsuzsanna, frissítő limonádéval kínálták a résztvevőket és felhívták a figyelmüket a gyaloglás egészség megőrző hatására. Az EFI munkatársai a séta útvonalát úgy állították össze, hogy egyszerre legyen érdekes kulturális séta a belvárosban és természetjárás a zöldövezetben.

A jó hangulatú séta a történelmi belvároson át a várhoz majd a parkig vezetett, ahonnét a lucsonyi Lajta-part mentén, a Kiserdőn és a Károly-ligeten keresztül a Csaba utcában a mentőállomásnál ért véget a városi túra.

A Gyaloglás Hónapjára meghirdetett séta elvárása 4-10 kilométer megtétele volt, mely alatt a 15 fő résztvevő közel három órát tartózkodott a friss levegőn, és összesen öt és fél kilométert tettek meg

Képek a gyaloglásról

 

Utolsó frissítés:

2024.02.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges