Hármas könyvbemutató a XVIII. Győri Könyvszalonon

2018.12.02.
A Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri Levéltára bemutatta a 2018-ban megjelent kiadványait a XVIII. Győri Könyvszalonban.
A három kötetből az egyik a Magyar Nemzeti Levéltár válogatása, a magyarországi reformáció történetével kapcsolatos iratokból a XVI. századtól 1956-ig. A "Mi úgymond mennyei polgárok vagyunk" című könyvet Kovács Eleonóra, a Reformáció 500 projekt vezetője ismertette.
Cserhalmi Zoltán, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum muzeológusa a "Forrásaink a reformációról" című dokumentumgyűjteményről osztotta meg gondolatait. Szemléletes példákkal illusztrálta a Győr és Moson vármegyei protestánsok históriáját a XVIII. és XX. században.
Intézményünk munkatársai a Kisalföldi Szemle V. kötetében összegezték tudományos kutatásaik eredményeit. A tíz szerzős műben a tanulmányok mellett olvashatnak levéltárunk nemzetközi kapcsolatairól, valamint megismerkedhetnek a nyitrai és komáromi archívumok történetével, gyűjteményével. A kiadványt a könyv egyik lektora, Dr. Horváth József a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgató-helyettese mutatta be.
 

Utolsó frissítés:

2019.08.07.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges