Kutatószolgálat

Kutatószolgálat  

 
 

A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltára kutatószolgálata  Székesfehérváron a Szent István tér 2-3.  szám alatt működik.    

 

A kutatóterem nyitva tartása:

hétfő8.00 - 18.00
kedd8.00 - 15.30
szerda8.00 - 15.30
csütörtök8.00 - 15.30
péntek   szünnap

 

Hétfői napokon 15.30 után a kutatószolgálat csak azokat a kutatókat fogadja, akik ezt előzetesen jelezték. Ilyenkor kizárólag az előkészített anyagok kutathatók.

Az MNL Fejér Megyei Levéltára kutatótermében 2017. január 1-től a felekezeti anyakönyvek - állományvédelmi okok miatt - csak online kutathatóak. A korlátozott férőszám miatt a szolgáltatás előzetes bejelentkezéshez kötött, amelyre a kutatóteremben személyesen, illetve telefonon (06-22-313-052) van lehetőség.

Az MNL Fejér Megyei Levéltárában bárki díjmentesen végezhet kutatást, aki kötelezi magát a kutatási szabályzat betartására, illetve olyan anyagot kíván tanulmányozni, amely nem esik korlátozás alá.  A kutatókat előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Intézményünkben mikrofilmleolvasó, fénymásoló áll a kutatók rendelkezésére, valamint lehetőség van az intézmény szakkönyvtárának használatára is.   A kutatószolgálat vezetője: Gulyás Anita levéltáros. Kutatótermi felügyelő: Vécseiné Gyarmati Szilvia levéltári kezelő. A könyvtár használatát érintő ügyekben ugyancsak a kutatószolgálat az illetékes.

A kutatói másolat-megrendelések és fotójegyek díjai az alábbi linkre kattintva érhetőek el:

 Kutatói másolatmegrendelések díjszabása