Kutatószolgálat

Kutatószolgálat  

 
 

A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltára kutatószolgálata  Székesfehérváron a Szent István tér 2-3.  szám alatt működik.  

 

Tisztelt Kutatóink!

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) 2022. január 1-től minden kutatótermében bevezette az online beiratkozást. Ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú beiratkozás lehetősége megszűnt. Az E-beiratkozás folyamatáról, lépéseiről a következő linkre kattintva találnak bővebb tájékoztatást:

https://mnl.gov.hu/e_beiratkozas

Az online beiratkozás az MNL-ben kötelező, így kérjük, a kutatás gördülékeny és hatékony megkezdése érdekében már a levéltár felkeresése előtt, otthonról iratkozzanak be.

 

A Magyar Nemzeti Levéltár 2023. január 1-től tovább bővíti azoknak a szervezeti egységeinek és kutatótermeinek a sorát, ahol az iratanyag kikérése online, az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül történik. A kutatótermekben ettől az időponttól kezdve a hagyományos, papíralapú iratanyag-kikérés lehetősége megszűnik. Az E-kikérés folyamatáról, lépéseiről, valamint az érintett kutatótermekről a következő linkre kattintva találnak bővebb tájékoztatást:

https://mnl.gov.hu/e_kikeres


 

A kutatóterem nyitva tartása:

Az MNL Fejér Vármegyei Levéltára kutatóterme 2022. október 17-étől előzetes bejelentkezést követően látogatható. A hétfői napokon  - átmenetileg - megszűnik a 18 óráig tartó kutatás lehetősége.

Bejelentkezni az alábbi módon lehet:

e-mail: fvl@mnl.gov.hu
telefon: +36 22 313052 

hétfő8.00 - 18.00
kedd8.00 - 15.30
szerda8.00 - 15.30
csütörtök8.00 - 15.30
péntek   szünnap

 

Hétfői napokon 15.30 után a kutatószolgálat csak azokat a kutatókat fogadja, akik ezt előzetesen jelezték. Ilyenkor kizárólag az előkészített anyagok kutathatók.

Az MNL Fejér Vármegyei Levéltára kutatótermében 2017. január 1-től a felekezeti anyakönyvek - állományvédelmi okok miatt - csak online kutathatóak. A korlátozott férőszám miatt a szolgáltatás előzetes bejelentkezéshez kötött, amelyre a kutatóteremben személyesen, illetve telefonon (06-22-313-052) van lehetőség.

Az MNL Fejér Vármegyei Levéltárában bárki díjmentesen végezhet kutatást, aki kötelezi magát a kutatási szabályzat betartására, illetve olyan anyagot kíván tanulmányozni, amely nem esik korlátozás alá.  A kutatókat előzetes bejelentkezés alapján tudjuk fogadni. Intézményünkben mikrofilmleolvasó, fénymásoló áll a kutatók rendelkezésére, valamint lehetőség van az intézmény szakkönyvtárának használatára is.   A kutatószolgálat vezetője: Gulyás Anita főlevéltáros. Kutatótermi felügyelő: Vécseiné Gyarmati Szilvia levéltári kezelő. A könyvtár használatát érintő ügyekben ugyancsak a kutatószolgálat az illetékes.

A kutatási szabályzat, a kutatószolgálat űrlapjai, a kutatói másolat-megrendelések és fotójegyek díjai az alábbi linkekre kattintva érhetőek el:

Kutatási szabályzat, nyomtatványok

 Kutatói másolatmegrendelések díjszabása