Levéltár-pedagógia

Levéltár-pedagógia az MNL Fejér Vármegyei Levéltárában

Az MNL Fejér Vármegyei Levéltára – a felújított műemléki épületek és a modern raktárak birtokba vételét követően – közkedvelt célpontjává vált a város és a megye története, valamint a belváros épületei iránt érdeklődő iskolai csoportok, egyesületek, nyugdíjas klubok és turisták számára.
Közművelődési tevékenységünk során kiemelten fontosnak tartjuk, hogy levéltári óráink segítségével a megyénkben tanuló diákok érdeklődését felkeltsük a történelmünk forrásai iránt.
Legyen szó iskolai tanóráról vagy tanulmányi kirándulásról, a levéltár kapuja nyitva áll a diákok előtt.
Foglalkozásaink az adott korosztályhoz igazodva mutatják be a levéltár funkcióit, épületeit és a múlt történéseit rejtő iratok gazdagságát, amelyekkel (pl.: térképekkel, fotókkal, képeslapokkal, anyakönyvekkel) a tanulók játékos, kreatív feladatok megoldásán keresztül ismerkedhetnek meg.
A levéltári órák általában 45–90 percesek. A foglalkozásokon való részvétel ingyenes. Egy időpontban egy osztályt tudunk fogadni, ezért kérjük, hogy látogatási szándékukat a tervezett érkezés előtt legalább két héttel előre jelezzék az alábbi elérhetőségek valamelyikén!
Sok szeretettel várjuk az általános- és középiskolás diákokat!

KAPCSOLAT:
Cím: Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltára, 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 2-3.
E-mail: fvl@mnl.gov.hu
Telefon: 06-22-313-052
Kapcsolattartó személyek: Gulyás Anita főlevéltáros, Pál Edit levéltáros, Kovács Attiláné levéltáros

A foglalkozásokon kép- és hangfelvétel készülhet!