Közösségi szolgálatos diákok levéltárunkban

2017.07.05.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára 2017. június 19–28. között lehetőséget biztosított középiskolás diákok számára levéltári közösségi szolgálati munkára.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziuma, valamint a veszprémi Lovassy László Gimnázium diákjai számítógépes adatrögzítéssel, dobozok pakolásával, raktárak rendezésével, valamint rendezvényeinken való tevékeny részvételükkel segítették a levéltár mindennapi munkáját.
A hivatalos közösségi szolgálati munkát különböző programokkal színesítettük. A fiataloknak bemutattuk a levéltár épületét és múltját, „A Doberdó Hőse”, Kratochvil Károly altábornagy, a sokoldalú hazafi című időszaki kiállítást. A diákok megismerték a szakkönyvtárunkat, a rendezés rejtelmeibe is bevezettük őket, és egy különleges levéltári órán is részt vehettek, ahol a levéltár legértékesebb iratait mutattuk be számukra.
A diákoknak lehetőségük volt a levéltárunk által szervezett, az Esterházy család cseszneki ága történetének legújabb kutatási eredményeit feltáró nemzetközi konferencián is részt venni, tevékenyen segíteni.
Nagy élményt jelentett a középiskolás diákok önkéntes segítsége, akik szorgalmasak, nyitottak és segítőkészek voltak a levéltári közösségi szolgálat alatt.
Reméljük, hogy nem csak tudásban és erőben fejlődtek, hanem sok élményt is kaptak, amelyekre szívesen emlékeznek majd vissza.

A közösségi szolgálatról készült fotókat megtekinthetik a Galériáék menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/kozossegi_szolgalatos_diakok_leveltarunkban

Utolsó frissítés:

2017.10.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges