Középiskolás diákok levéltári munkavégzése

2018.07.17.
2018. június 18–27. között - a nyári szünetben - közösségi szolgálati munkalehetőséget kínált középiskolás fiataloknak a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára.

Az önkéntes, segítő levéltári munkavégzés mellett az intézmény kiemelt célja volt, hogy minél jobban megismerjék a diákok a levéltárat, a levéltári munkafolyamatokat, betekintést nyerjenek a levéltári munka hétköznapjaiba, a raktárak, polcok, dobozok, iratok világába. Ebben az évben a Lovassy László Gimnáziumból, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumából, illetve a zirci III. Béla Gimnáziumból érkezett hozzánk hét diák közösségi szolgálati munkára. A fiatalok értékes segítsége a dobozok pakolása, a raktáraink rendezése és számítógépes adatrögzítés területén mutatkozott meg. A munka közben lehetőségünk volt sokat beszélgetni velük, érdeklődő kérdéseikre válaszolni, a levéltárat közelebb vinni hozzájuk. A fiatalok kitartóan, fegyelmezetten, odafigyelve és nagy lelkesedéssel végezték feladataikat, a jó hangulat sem hiányzott. A reáltantárgyakat kedvelő diákok a munka alatt számításokat is végeztek, mennyi dobozt pakoltak, hány iratfolyóméter irat található egy raktárban, a dobozok hány négyzetméter területet adnak ki, és még sok más érdekes adatot számoltak ki.
A visszajelzések alapján a fiatalok az önkéntes közösségi munkát ebben a pár napban nem csak egy kötelező teljesítendő feladatként élték meg, hanem egy érdekes, a levéltárat és a levéltári munkát megismerő, közösséget építő lehetőségként.

Utolsó frissítés:

2018.10.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges