Díjtételek

Fénymásolatok készítése
Fénymásolat eredeti iratról, papíralapú másolatról: A4/A3 méret (100 Ft/másolat)
Kétoldalas fénymásolat: A4 méret (120 Ft/másolat), A3 méret (180 Ft/másolat)
Nagyméretű fénymásolat: A0 méret (1500 Ft/m2)

Digitális fényképezés/szkennelés
Általános felvétel-beállítás (A4-es, A3-as iratok szkennelése, fényképek szkennelése, kisfilmekről [FF, színes] szkennelt képkocka): Iratok szkennelése (255 Ft/szkennelt kép), Kisfilmek, fényképek szkennelése (24 x 36 mm-es perforált filmkocka) (305 Ft/kocka)
Egyedi felvétel-beállítás (pecsétek, címerek, oklevelek, címereslevelek, térképek, tervek, tervrajzok, géprajzok, tárgyak): Kutatói változat (200 dpi, JPG, szerkesztés nélkül) (510 Ft/felvétel), Nyomdai minőség (300 dpi, TIFF, szerkesztett) (1525 Ft/felvétel)
CD lemezre másolás (300 Ft/darab)
DVD lemezre másolás (400 Ft/darab)
Letöltés az MNL szerveréről (díjmentes)
Színes nyomtatás nyomtatópapírra (80 grammos papír) (305 Ft/nyomtatás)
Színes nyomtatás fotóminőségű papírra (matt+fényes) (240 grammos papír) (1220 Ft/nyomtatás)

Fotójegyek
Félnapos (4 óra időtartamra): 2400 Ft
1 napos: 3200 Ft
10 alkalmas fotóbérlet (10 x 1 napos időtartamra, 12 naptári hónapra): 14400 Ft
20 alkalmas fotóbérlet (20 x 1 napos időtartamra, 12 naptári hónapra): 25600 Ft
Éves fotóbérlet (12 naptári hónapra): 45000 Ft

Mikrofilmszkennelés
Kutatói digitális filmszkenner (kutató által készített felvételek): 125 Ft/felvétel
Mikrofilmszkennelés kutatói megrendelésre az MNL munkatársa által készítve (300 dpi): Összefüggő (egy fimtekercsről) (250 Ft/felvétel), Nem összefüggő (válogatás) (450 Ft/felvétel)

Nyomtatás a MNL digitális gyűjteményeiből (fekete-fehér)
Egyedi kérésre, a kutatótermi lehetőségek figyelembevételével, a kutatótermi munkatárs segítségével: A4 méret (60 Ft/darab)

 

A feltüntetett árak tartalmazzák a 27%-os általános forgalmi adót!
 

Egyéb információk

 • A legkisebb számlázási összeg külföldre 60 US-dollár vagy 55 euró (EUR) + postázási költség.
 • A megrendelések átfutási ideje a megrendeléstől számítva legfeljebb 20 munkanap. Nagyobb megrendelések esetén a vállalási határidőt egyedileg állapítjuk meg.
 • Postai utánvét esetén belföldre a megrendelés összegéhez hozzáadandó a csomagolási és a postaköltség is. A hagyományos postázás (nagyboríték) során keletkezett károkért a MNL felelősséget nem vállal. A biztonságos (szakadás- és gyűrődésmentes) csomagolást a megrendelőnek külön kérnie kell, ennek a költsége a megrendelőt terheli.
 • A digitális képek a MNL szerveréről is letölthetőek, a másolási díj előzetes átutalását követően. A számlát ez esetben postázzuk, a postázási költség a megrendelőt terheli, ezt az átutalással egy időben kell rendezni.
 • A megrendelt szolgáltatást a megrendeléstől számított egy munkanapon belül anyagi kötelezettség nélkül le lehet mondani, azon túl a megrendelt szolgáltatást a megrendelőnek ki kell fizetnie.
 • Ha a digitális felvételekre vonatkozó megrendeléskor a megrendelő a minőséget nem jelöli meg, akkor a felvétel kutatói változatban (JPG) készül el.
 • A felvételek ára nem laponként, hanem oldalanként értendő.
 • Az A1-nél nagyobb tervrajzok, térképek, illetve a 86 × 60 cm-nél nagyobb méretű iratok csak több részletben szkennelhetők.
 • A MNL levéltári anyagáról készített technikai másolat publikálása esetén – akkor is, ha a fotójegy megváltását követően saját felvétel készül – az intézménytől előzetesen külön közlési engedélyt kell kérni az erre rendszeresített formanyomtatványon. A közlési engedély díjának megállapítása minden esetben egyedi elbírálás alapján történik. Újonnan kért digitális felvételek megrendelése esetén, ha azokat egyben közlésre is szánják, a felvételek nyomdai minőségben, ezek díjszabásával készülnek. A megrendelés összegéhez hozzászámítandó a közlési díj is.
 • A név, a beadás dátuma, az elérhetőség feltüntetése, az adathordozó és átvétel módja mellett a pontos levéltári jelzet, valamint az irat pozíciójának (recto+verso oldal) megadása is szükséges a megrendelések teljesítéséhez. Kérjük pontosítani, hogy a pecséttartozékokról és címerekről külön is kérik-e a felvételt.
 • Mikrofilmről digitális fényképfelvételt fotójegy ellenében lehet készíteni az anyakönyvi mikrofilmek kivételével.
 • Fénymásolat nem készíthető az alábbi iratokról: térképek, tervek, oklevelek, savasságtól töredező iratok, penészes iratok, viaszpecsétes iratok, pergamen, fényérzékeny színezékeket tartalmazó iratokról, leválásra vagy elkenődésre hajlamos íróanyagú iratokról, a másológép munkalapjánál nagyobb méretű iratról, eredeti fényképről, nehéz, sérült, szoros kötésű könyvről.
 • Amennyiben az iratról mikrofilm vagy digitális másolat áll rendelkezésre, akkor a másolatot arról kell elkészíteni.
 • A sürgősségi felár (3 munkanapon belüli teljesítés esetén): +100%.
 • Az anonimizálás munkadíja: 250 Ft/oldal + másolási költség + áfa.


A Levéltár megbízásra kutatást nem végez, kivéve a természetes és jogi személyek azon kéréseit, amelyek esetében az arányosság elve alapján a személyes megjelenés mind a kutatásban érdekelt félnek, mind a Levéltár kutatószolgálatának indokolatlan többletmunkával, illetve költséggel járna. Az ilyen kérések teljesítése térítési díj köteles.
A kutatási megbízás térítési díja ráfordított munkaóránként 2500.- Ft. A térítési díj felszámolása negyedóránként történik, minden megkezdett negyedóráért 625.- Ft térítési díj fizetendő. A díjszabásnak elérhetőnek kell lennie az interneten a Levéltár honlapján. A várható térítési díjról minden esetben előre tájékoztatni kell a kutatót.

 

Mikrofilm kölcsönzése a Magyar Országos Levéltárból:
Kiszámlázásra kerül a mikrofilm kölcsönzés mindennemű költsége, melynek kiegyenlítése után tekintheti meg a kutató a mikrofilmet. Ennek összege a mindenkori postaköltség függvénye, mely jelenleg 4200.- Ft/csomag.