Hamarosan indul az e-documenta szolgáltatás

2020.05.22.


 
A szlovén–magyar partnerintézmények együttműködés keretében megvalósult Si–Hu 123 „e-documenta Pannonica” projekt célja egy határon átnyúló adatbázis létrehozása volt, a térség településeinek kulturális örökségének feltárására.
 
 
Az együttműködő közgyűjtemények és egy idegenforgalmi iroda, saját kincseikből és erőforrásaikból kínálnak gazdag válogatást a Vas megyei és muravidéki községek értékeiből, fölkeltve az érdeklődést, és kedvet csinálva akár a helyszínekre történő ellátogatáshoz is. A múzeumok – Szombathely és Muraszombat – főként tárgyak, műemlékek bemutatásával irányítják rá a figyelmet a hagyományos értékekre. A levéltárak – Szombathely és Maribor – írásos dokumentumokat kínálnak azoknak, akik alaposabb ismeretekre vágynak a kiválasztott kulturális hagyomány-elemekkel kapcsolatban. Ehhez járul még híres emberek, néprajzi és eszmei kulturális értékek bemutatása. A kiválasztott 126 település mindegyike más és más kínálattal vesz részt az adatbázisban.
Az adatok egy mobilra optimalizált webhelyről (http://www.documenta-pannonica.hu/) érhetők el, így okostelefonnal akár utazás közben is kiválaszthatja az érdeklődő, hogy mit talál érdekesnek. A melléklet kép talán érzékelteti, hogy micsoda gazdag kínálatból válogathatunk.
 

 
Hamarosan teljes körűen megkezdi működését a rendszer. A felület könnyen kezelhető, de az igazán alapos érdeklődőknek, akik a maximumot akarják kihozni az adatbázisból, a közeljövőben webes műhelyfoglalkozásokon mutatjuk be a benne rejlő összes lehetőséget. Figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat, ott hirdetjük a foglalkozás (webinar) időpontját!

Utolsó frissítés:

2020.06.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges