Nyitott Levéltárak – A történetírás új útjai workshop

2024.06.03.
Levéltárunk 2024. június 7-én rendezi meg A történetírás új útjai című workshopját a Magyar Levéltárosok Egyesülete Nyitott Levéltárak programsorozatának keretében.

Meghívott vendégeink a forrásfeldolgozás azon módszereit mutatják be, amelyek alkalmazásával lehetőség nyílik a nagy tömegű, hagyományos eszközökkel már nem kezelhető adatok feldolgozására. Az új eljárásoknak köszönhetően a vizsgált információkból további összefüggések is kiszűrhetők, ezáltal a korábbi kutatási eredmények is revideálhatók, árnyalhatók.

Jelentősnek mondható, hogy egyetemi képzés keretein belül is van mód az ilyen jellegű ismeretek megszerzésére és a szükséges kompetenciák elsajátítására. Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem 2021-ben indította el a digitális társadalomtörténet specializációt tartalmazó mesterképzését. Konferenciánkon hallhatnak az intézmény munkájáról és a társadalomtörténet-írás új irányzatairól is. 

A 2024. június 7-én, 10:30-tól kezdődő programunkra mindenkit szeretettel várunk a Levéltár kutatótermébe (Nyíregyháza, Széchenyi u. 4.).

A részvétel ingyenes.

Rendezvényünk fő támogatói: 

Meghívó

 

 

Utolsó frissítés:

2024.06.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges