„Legyél krónikás!” című esszépályázat felnőtteknek – eredményhirdetés

2024.09.18.
A Nemzeti Művelődési Intézet és a Magyar Nemzeti Levéltár 2024 tavaszán hirdette meg a Legyél krónikás! – E-emlék című esszépályázatát felnőttek számára.

A Magyar Nemzeti Levéltár nemcsak intézmények, hivatalok iratait gyűjti, hanem egyének és közösségek történeti értékű emlékeit is. A pályázaton 18 év feletti, történetírással hivatalosan nem foglalkozó személyek vehettek részt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe 7 pályamunka érkezett be. A szakmai zsűri döntése alapján minden résztvevő oklevelet kapott a munkája beküldéséért, továbbá az első három helyezettet ajándékcsomaggal jutalmazták.

Az eredményhirdetésre és az ünnepélyes díjátadóra 2024. szeptember 14-én, Nyíregyházán a vármegyei levéltárban került sor. A zsűri véleményezése és értékelése alapján Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében a Legyél krónikás! – E-emlék című esszépályázat eredménye a következő:

3. helyezett: Tömpe Zoltán: Egy nemesi família Nagykárolyban című munkája.

2. helyezett: Ferró Csaba Mihály: A Vayak, akik Berkeszen is „értéket teremtettek” című munkája.

1. helyezett: Augusztinyi Eszter: Ki le(hete)tt volna a nagyapám… című munkája.

Minden pályázónknak gratulálunk az elért eredményhez és köszönjük a beküldött írásokat! Levéltárunk a pályamunkákat saját archivumában e-emlék formájában megőrzi.

 

 

Utolsó frissítés:

2024.09.18.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges