Könyvbemutató – gróf Lónyay Márta naplója, 1912–1922

2023.05.17.
A Lónyay 200 grandiózus projekt keretében az elmúlt másfél évben számos program került megrendezésre. A Tuzsér Községért Közalapítvány főszervezésében zajló, magas szakmai színvonalú és változatos előadások, kiállítások egyike volt az a forrásokat bemutató konferencia is, amelyet levéltárunkban tartottunk 2022. augusztus 29-én.

A programok idén is folytatódnak a forrásfeltáró és feldolgozó kiadványok bemutatásával. 2023. május 16-án egy napon, a családhoz szorosabban kötődő helyszíneken, Lónyán, Tuzséron, valamint Nyíregyházán került sor gróf Lónyay Menyhért pénzügyminiszter és miniszterelnök dédunokája, gróf Lónyay Márta naplójának bemutatására. A Grófkisasszonyok a 20. század elején. Gróf Lónyay Márta naplója 1912-1922 című könyvet levéltárunk igazgatója, Kujbusné dr. Mecsei Éva méltatta, aki hangsúlyozta a személyes történelem forrásainak, az ego-dokumentumoknak a fontosságát, ugyanis ezeket olvasva, egyfajta emberközpontú megközelítést kaphatunk a korabeli mindennapokról, a naplóíró életéről, érzelemvilágáról. A Lónyay család leszármazottja, a napló tulajdonosa és a forráskiadvány egyik szerkesztője, Jankovich B. Dénes személyes és családi emlékeit is megosztotta a könyv ismertetése során a jelenlévőkkel.

Gudenus János József – Jankovich B. Dénes – Komáromi Csaba 2023: Grófkisasszonyok a 20. század elején. Gróf Lónya Márta naplója 1912–1922. Tuzsér Községért Közalapítvány, Tuzsér.

Média: 

Utolsó frissítés:

2023.05.17.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges