Családtörténeti Kutatóhelyek Baráti Köre - látogatás a levéltárban

2021.10.19.
MNL Fejér Megyei Levéltára
Tegnap vendégül láttuk a Családtörténeti Kutatóhelyek Baráti Körét intézményünkben. Az „őskeresés” iránt érdeklődő látogatók a szakvezetés során megismerhették intézményünk történetét miközben bejárták a műemléki épületrészeket és a raktárakat. A program során Gulyás Anita igazgatóhelyettes a családtörténetkutatás módszertanáról és annak helyi forrásairól – különös tekintettel a családi, illetve személyi fondokra – konzultált a lelkes hallgatósággal. A családtörténet kutatásról bővebben a Magyar Nemzeti Levéltár oldalán olvashatnak a kedves érdeklődők: https://mnl.gov.hu/csaladtorteneti_kutatas, illetve https://mnl.gov.hu/mnl/ol/genealogiai_tajekoztato.

A levéltárunk őrizetében található, a családfakutatás szempontjából is értékes irategyüttesekről a Hetedíziglen projekt keretében indított „Kincsestár” cikksorozatunkból tájékozódhatnak: https://mnl.gov.hu/mnl/fml/kincsestar.

Ezúton köszönjük a csoportnak az aktív részvételt! Reméljük, hogy hasznos információkkal szolgálhattunk családjuk gyökereinek feltárásához! Várjuk Önöket rendezvényeinken és a kutatóteremben egyaránt!

Utolsó frissítés:

2021.10.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges