Az MNL Csongrád Megyei Levéltárának kötetbemutatója Krakkóban

A Nemzeti Emlékezet Intézete krakkói részlege a Lengyel Köztársaság szegedi konzulátusával, a Krakkóban működő Magyar Főkonzulátussal és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárával karöltve szervezte meg négy nyelven megjelentett kötetbemutatót
2017.10.02.

Az Instytut Pamięci Narodowej (Nemzeti Emlékezet Intézete) krakkói részlege a Lengyel Köztársaság szegedi konzulátusával, a Krakkóban működő Magyar Főkonzulátussal és a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárával karöltve szervezte meg a Nemzetiségi sorsok Köztes-Európában – a népirtás anatómiája a vészkorszakban című négy nyelven megjelentett konferenciakötet bemutatóját. A 2013-ban rendezett konferencia lebonyolításában, majd a kötet szerkesztésében, fordításában a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltára is részt vett.

A 2017. szeptember 27-i eseményen jelen volt Dr. Biernacki Karol, a Magyar Nemzeti Levéltár Csongrád Megyei Levéltárának igazgatója, valamint Rotár Krisztina levéltáros.

A „Wołyń és Délvidék. Tragikus lengyel és magyar sors 1943-1953” címmel megrendezett bemutatót megtisztelte jelenlétével és a vendégeket köszöntötte Körmendy Adrienne krakkói magyar főkonzul, Karol Biernacki, a MNL CSML igazgatója, szegedi tiszteletbeli lengyel konzul, továbbá Filip Musiał, az IPN krakkói részlegének igazgatója.

A rendezvényen előadást tartott A. Sajti Enikő professor emerita, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának nyugalmazott oktatója, Dr. Srdjan Cvetković szerb történész, Dr. Mariusz Krzysztofiński és Dr. Paweł Naleźniak az IPN történészei.

 

FOTÓDOKUMENTÁCIÓ

Utolsó frissítés:

2017.10.25.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges