Scope Archiv képzés a Veszprém Megyei Levéltárban

2016.12.05.
A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Veszprém Megyei Levéltár oktatótermében Scope Archiv gyakorlati oktatás kezdődött a megyei tagintézmények munkatársai részére. A 14 megyei levéltárból érkezett 18 kolléga az Országos Levéltárból érkezett előadók (Kohút Sára főosztályvezető-helyettes, Ring Orsolya főosztályvezető és Laczlavik György főosztályvezető) útmutatásai alapján ismerkedett a nyilvántartó rendszerrel.

A november 9-én tartott első képzési napon a Scope-használat alapjai, az egyes modulok áttekintő bemutatása, majd az új leírási egységek létrehozásának módja és a raktári jegyzékek feltöltésre alkalmassá tételének első lépései kerültek terítékre. Az oktatótermünk felszereltsége lehetővé teszi, hogy minden kolléga maga is azonnal kipróbálhassa a rendszert, és a gyakorlatban is végrehajthassa az előadók által bemutatott lépéseket. A második napot (november 30.) teljes egészében a Transfer Assistant megismerésének és a raktári jegyzékek átalakításának és feltöltésének szenteltük. Minden kolléga a saját levéltárából magával hozott raktári jegyzéken sajátíthatta el a teljes munkafolyamatot.

A továbbképzést jövő év februárjában folytatjuk a szervnyilvántartás, a naplók és a kutatószolgálati funkciók megismerésével.

Utolsó frissítés:

2017.01.11.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges