Az Elektronikus Levéltári Portál (ELP) átalakítása

2019.10.24.
Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és a weboldal felhasználóit, hogy az ELP hamarosan teljes megújuláson megy keresztül.

Az ELP átalakítás idején, 2019. október 28-án 16 órától bizonytalan ideig, de legalább két héten keresztül a portál, illetve az e-levéltári rendszerhez kapcsolódó online szolgáltatások (scope Query) egyáltalán nem lesznek elérhetők.

Az átalakítás során a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára online „Query” Levéltári Nyilvántartó Rendszer aloldala jelenlegi formájában megszűnik, funkcióit az új, integrált portál veszi majd át.

Az Elektronikus Levéltári Portál korábban regisztrált felhasználói az új portálon is régi felhasználói fiókjukat tudják majd használni, azonban a Query aloldalakon elmentett Munkafüzetek megőrzése nem lehetséges, így ezen funkció használóinak javasoljuk az egyes munkafüzetek tartalmának exportálását még a leállás előtt.

Amíg a fenti szolgáltatások nem elérhetők, a honlapunkon az Iratanyag leírása menüpont alatt tájékozódhatnak, az alábbi helyeken pedig kutathatnak:

Európai Levéltári Portál
AdatbázisokOnline
Hungaricana

Kérjük, hogy a rendszer újraindításának időpontjával, illetve a leállás miatt nem elérhető további e-levéltári szolgáltatásokkal kapcsolatos információkért figyelje a Magyar Nemzeti Levéltár online felületeit (honlap, Facebook-oldal).

Megértésüket és türelmüket köszönjük!
Kutatószolgálat

Utolsó frissítés:

2020.01.30.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges