Reformációs forrásköteteink könyvbemutatói (Veszprém és Pápa)

2018.10.29.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt a Reformáció Évéhez kapcsolódó forráskiadványaink bemutatóira, 2018. november 6-án (kedd) 16 órára Veszprémbe, levéltárunk dísztermébe (Veszprém, Török I. u. 1.), valamint november 8-án (csütörtök) 16 órára a Pápai Fióklevéltárunkba (Pápa, Széchenyi u. 20.).

A veszprémi könyvbemutatón köszöntőt mond Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

A "Forrásaink a reformációról – Dokumentumok az MNL Veszprém Megyei Levéltárából" című kötetet bemutatja Kovács Eleonóra, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyűjteményi Tanácsának elnöke.

Az "Igen elkezdtétek kergetésünket – Az 1674-es gályarabper veszprémi jegyzőkönyve"című kötetet bemutatja Tevelÿ Arató György, a Nemzeti Emlékezet Bizottság kabinettitkára.

A könyvbemutatón készült fotókat megtekinthetik a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/reformacios_forraskoteteink_konyvbemutatoja_veszprem

A könyvbemutatón készült hangfelvétel letölthető és meghallgatható alább, a csatolt állományok között!

A pápai könyvbemutatón köszöntőt mond Köntös László a Dunántúli Református Egyházkerület főjegyzője.

"Forrásaink a reformációról – Dokumentumok az MNL Veszprém Megyei Levéltárából" című kötetet bemutatja Hudi József, a Dunántúli Református Egyházkerület Levéltárának levéltárvezetője.

Az "Igen elkezdtétek kergetésünket – Az 1674-es gályarabper veszprémi jegyzőkönyve"című kötetet bemutatja Petrik Iván, az MNL VeML Pápai Fióklevéltárának osztályvezetője.

A Pápa Városi TV pápai könyvbemutatóról készített tudósítását letölthetik és megtekinthetik alább, a csatolt állományok között, vagy az alábbi linkre kattintva!
https://www.youtube.com/watch?v=QeScjwKIDbg&feature=share

Utolsó frissítés:

2018.11.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges