Pauler Gyula-díjat kapott Hermann István főlevéltáros

2019.08.26.
Az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából Hermann István (PhD) kollégánk Pauler Gyula-díjat vehetett át a Pesti Vigadóban Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárától.

A Pauler Gyula-díjat évente egy alkalommal azoknak a levéltárosoknak adományozzák, akik hosszabb időn át kiemelkedő szakmai munkát végeznek, és tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel szakterületük fejlődését segítik elő. Az idei évtől egy hazai és egy határontúli levéltárost díjaznak.

Hermann István 2002-től a Veszprémi Érseki Levéltár vezetője volt, majd 2008-ban vette át a Veszprém Megyei Levéltár irányítását, amelynek az MNL-be történt integrálódás után is igazgatója volt 2018-ig. Hermann István vezetői működése során döntéseivel, előremutató gondolkodásával és emberi hozzáállásával példát mutatott a veszprémi intézmény minden dolgozójának, kiérdemelve a szakmai és a társadalmi környezet elismerését, megbecsülését is. Számos országos szakmai szervezet működésében vesz részt, tagja a Levéltári Kollégiumnak, az NKA Közgyűjtemények Kollégiumának és a Magyar Levéltárosok Egyesületének alelnöke.

Hermann István kitüntetéséhez gratulálunk, és további sok sikert kívánunk neki a jövőben is!
 

Utolsó frissítés:

2019.09.24.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges