Igazgatói kinevezés

2018.08.16.
Dr. habil. Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója 2018. augusztus 1-jei hatállyal Boross Istvánt kinevezte a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára igazgatójává.

Boross István 1969-ben született Székesfehérvárott. A szegedi József Attila Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának történelem–latin nyelv és irodalom szakán diplomázott 1993-ban. 1997-ben lett a Veszprém Megyei Levéltár levéltárosa. 2003 óta különböző vezetői beosztásokban dolgozott, elsősorban a levéltári iratanyag belső feldolgozó munkáját irányította, a rendezési, segédletkészítési és nyilvántartási munkákat felügyelte. 2015 májusa és 2017 májusa között megbízott igazgatóként vezette a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltárát.
A veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karával folytatott együttműködés keretében éveken át adatbázis-építéssel, elektronikus nyilvántartásokkal és más levéltár-informatikai problémák vizsgálatával foglalkozott. Tagja az országos hatókörű Levéltári Módszertani és Szabványügyi Bizottságnak.
Tudományos érdeklődése a 18–19. század folyamán a bakonyi falvakban bekövetkezett társadalmi, gazdasági, népességtörténeti változásokra, a folyamatok feltárására, elemzésére terjed ki, különösképpen a Bakony térségében az erdők és a lakosság kapcsolatát kutatja.
Most elnyert igazgatói megbízatása öt évre szól.

Utolsó frissítés:

2018.10.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges