KIÁLLÍTÁS megnyitó - Bővülő történelem

2018.06.06.
2018. június 4-én megnyitotta kapuit Szombathelyen a Magyar Nemzeti Levéltár „Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai” című vándorkiállítása, valamint az ehhez kapcsolódó időszaki tárlat, amelyet az MNL Vas Megyei Levéltára munkatársai Bajzik Zsolt levéltáros vezetésével állítottak össze, az elmúlt évek legértékesebb iratadományaiból válogatva.

A megnyitó alkalmával elhangzott közöntőjében Dr. Melega Miklós levéltár-igazgató úgy fogalmazott, hogy ez a rendezvény nem csupán az iratajándékozások jelentőségére kívánja felhívni a közvélemény figyelmét, hanem a kiállítás egyben tisztelgés is, és a hála kifejezése azon személyek irányába, akik nagylelkű felajánlásaikkal, ellenszolgáltatást nem igényelve gazdagították történeti értékű magániratokkal a levéltár gyűjteményét. Az országos programsorozat megálmodója, M-Szabó Dorottya, a vándorkiállítás létrejöttének indítékairól és körülményeiről számolt be, majd a főbb csomópontokat kiemelve ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot.

A megjelentek körében szép számmal képviseltették magukat ez iratanyagok adományozói is, többek között Balogh Péter, Benke Éva, Dr. Fa Józsefné, Kiss Sándorné, Dr. Kövér István, Kosztolánczy Tibor, Morvai Istvánné, Németh Tibor, Salamon Nándorné és Szilágyi Istvánné. A rendezvény végén elhangzott, hogy a levéltár a közeljövőben egy díszes kiállítású, évről évre új lapokkal gyarapodó albumot nyit, amelyben megörökítik az ajándékozók neveit az utókor számára.  

Az időszaki tárlat ingyenesen megtekinthető 2018. július 6-ig, továbbá a Savaria Történelmi Karnevál időszakában, 2018. augusztus 24-26. között.

Utolsó frissítés:

2018.06.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges