KARDOS ISTVÁN VÁROSTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

2024.02.19.
A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Levéltára és a Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda várostörténeti vetélkedőt hirdet Kardos István emlékére.

A vetélkedőre a város felső tagozatos általános iskolás diákjainak a jelentkezését várjuk. Iskolánként egy háromfős csapat jelentkezhet.

A vetélkedő témái:

  • Kardos István életútja 
  • A megváltakozás (az 1803. és az 1824. évi örökváltság) időszaka


Előzetes feladat: A kedvenc nyíregyházi szobrunk

A vetélkedőre jelentkezett csapatok mutassák be a kedvenc nyíregyházi szobrukat (alkotó, avatás, helye). Röviden írják le, hogy miért az az alkotás a kedvencük. A csapatok készíthetnek PPT-t vagy word/PDF-dokumentumot, amelyet az alábbi címre küldjenek el: kardosverseny@gmail.com.

A felkészüléshez ajánlott irodalom letölthető a www.jokaisok.hu (Iskolánk – Kardos István Emlékverseny) és a Vármegyei Levéltár honlapjáról (https://mnl.gov.hu/file/megvaltakozas_idoszaka, https://mnl.gov.hu/file/kardos_istvan_elete)

Jelentkezési határidő: 2024. április 1. Nevezési díj nincs. Az 1–3. helyezett csapat oklevél és könyvjutalomban részesül.

Jelentkezni a felkészítő tanár és a csapattagok megnevezésével, valamint az előzetes feladat elküldésével lehet az alábbi e-mail címen: kardosverseny@gmail.com. A vetélkedővel kapcsolatban érdeklődni e-mailen Ilyés Gábor szervezőnél lehet.

A vetélkedő tervezett ideje: 2023. május 3. 14 óra. Helye: Jókai Mór Református Általános Iskola és Óvoda (Nyíregyháza, Színház u. 3.).

 

 

Utolsó frissítés:

2024.04.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges