Interaktív levéltár-pedagógiai órák

2023.03.23.

A levéltárunkban található céhtörténeti iratokhoz kapcsolódva rendhagyó történelem órát tartunk az általános iskolásoknak. 

A levéltár-pedagógiai foglalkozás és interaktív feladatai nagy sikernek örvendenek, amelynek keretében eddig 6 osztály 126 diákja bővíthette tudását. A tanulók a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskolából, illetve a Móra Ferenc Általános Iskolából érkeztek.

A résztvevő diákok először egy előadást hallhattak Veres Tündétől a céhek magyarországi történetéről, működéséről. Ezzel párhuzamosan megtekintették az eredeti dokumentumokat bemutató kiállítást is. Ezáltal a tanulók jobban megérthették, átláthatták annak folyamatát, milyen úton lett valakiből mester, hogyan nézett ki egy vándorkönyv, vagy egy céhlevél.

A foglalkozás második részében a diákok egy interaktív online játék során tesztelhették frissen megszerzett tudásukat. A Kahoot! programban az összeállított kvízkérdések az előadás során elhangzott információk köré csoportosultak. A válaszokat a gyerekek saját telefonjaikon elérhető felületen adhatták meg. A játék után inasokból legényekké vált diákok egy mesterremek, egy bagoly alakú könyvjelző elkészítésével válhattak mesterré.

 A levéltár-pedagógiai foglalkozásokra még lehet jelentkezni június 15-ig Veres Tündénél a veres.tunde@mnl.gov.hu címen vagy a levéltár telefonszámán (42/414313).

 

 

Utolsó frissítés:

2023.03.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges