Galíciai emlékútra jelentkezés

2018.08.28.
Kedves Kollégák! Tisztelt Érdeklődők! Még lehet jelentkezni a szeptemberi levéltári napjaink keretében szerveződő galíciai emlékútra!

A 25. Nemzetközi Levéltári Napjainkon a Nagy Háborúra emlékezünk 2018. szeptember 27-én, csütörtökön. Helyszín Nyíregyházán a Megyeháza díszterme.  A 9 órakor kezdődő ünnepélyes megnyitó, a Pro Archivo-emléklap átadása és a helytörténeti pályázat eredményhirdetése után a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium és rzeszówi testvériskolájuk bemutatja a világ számos pontjára kiterjedő, a világháború emlékezetét feltáró közös projektjét. Az ezt követő tudományos tanácskozáson a helybeli kollégáink mellett megtisztelnek bennünket előadásaikkal a kárpátaljai, a német, osztrák és szlovák levéltárosok, történészek is. A tanácskozást a Hősök Temetőjében 18 órakor kezdődő közös koszorúzás zárja majd. Programunkat az NKA támogatja.

Hagyományainkhoz híven az idén is tervezzük a konferenciához kapcsolódó szakmai utat (részletes programját lásd itt!), amelyet dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató úr vezetett majd. A Galíciába tartó emlékút forráshiány miatt teljes egészében önköltséges. A tervezett résztvevők száma max. 35 fő.

Kérjük, hogy aki szeretne részt venni az emlékúton, legkésőbb szeptember 5-ig regisztráljon a http://www.szabarchiv.hu/drupal/node/165257 elérhetőségen. A részvételi díjat a visszaigazoláskor megadott számlaszámra kérjük majd befizetni.

 Negyedszázados levéltári napjainkra mindenkit szeretettel várunk!

Csatolt állományok: 

Utolsó frissítés:

2018.08.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges