Beszélgetés Dr. Völgyesi Zoltánnal "A hátország a Nagy Háborúban" című kiállításról

2016.08.14.

 

2016. július 25-én nyílt meg a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárában az MNL Országos Levéltárának kiállítása, amely a leveltári forrásokon keresztül mutatja be az érdeklődő közönségnek az első világháború társadalmi, gazdasági hatásait. 

Galéria

 

A hivatalos iratokon túl a személyes dokumentumok segítségével illusztrálja mindazokat a változásokat, amelyek a hátországi élet megannyi területén törvényszerűen következtek be a háború alatt. A tárlat ékes bizonyítéka a levéltári források sokszínűségének, hiszen a klasszikus értelemben vett iratokat korabeli plakátok, levelezőlapok, képek, fotók, karikatúrák szinesítik.

Az Országos Levéltárban őrzött iratokra épülő kiállítást, annak megálmodója, dr. Völgyesi Zoltán főosztályvezető nyitotta meg, bemutatva a molinókon megjelenő dokumentumokat, megidézve az azokhoz kapcsolódó történeteket.

A kiállítás szeptember közepéig tekinthető meg a nyíregyházi levéltárban. A tárlat bővebb, virtuális változata a Magyar Nemzeti Levéltár honlapján is elérhető.

A program az NKA által támogatott Beszélgetések a 20. századról c. sorozat nyitó rendezvénye volt.

 

Sajtómegjelenés:

Retro Rádió

Kölcsey Televízió

 

Utolsó frissítés:

2018.06.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges