Daróczi út

Milyen iratok kutathatók ebben a kutatóteremben?
A Daróczi úti épületben az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztálya iratai találhatók.

Az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztályának összesített iratlistája itt érhető el.

PDF icon kizárólag mikrofilmen vagy digitálisan kutatható iratok listája

Az Iratanyag leírása menüpont alatt, fondfőcsoportok szerint lebontva részletes leírás található az itt kutatható iratokról.
 

Ha a keresett iratot a scopeQuery hierarchikus fastruktúrájában szeretné megjeleníteni, itt teheti meg.
 

Kutatási korlátozások
Kutatás a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában – a szűk kapacitás miatt – csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges. Időpontot a kitöltött űrlap daroczikutato@mnl.gov.hu címre való megküldéssel lehet foglalni. Időpontot abban az esetben adunk, ha a kutatónak már van látogatói jegye, kutatási kérelme, (a kiállítástól számított harmadik naptári év végéig) érvényes támogató nyilatkozata, és ha megírta pontosan mit szeretne kutatni.

A Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia (KDS)-projekt keretében digitalizálásra kerülnek a Magyar Kommunista Párt anyagából a vezető testületek iratai. A digitalizálás az M-KS 274. sz. fond 1-9. csoportjának teljes dokumentációját érinti. A digitalizálás előkészületeit kollégáink 2019. május 13-án megkezdték, a digitalizálás befejezéséig ez az iratanyag nem kutatható.


Kutatási rend
A Daróczi úti ideiglenes kutatószoba kutatási rendje PDF icon itt olvasható.

 

Beiratkozás
Látogatói jegy és a kutatási kérelem kiállítása a Daróczi úti kutatóban történik.
Az Országos Levéltár Lángliliom utcai kutatótermében vagy a Bécsi kapu téri Információs Irodában leadott támogatói nyilatkozatok és átvett látogatói jegyek is érvényesek a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában.


Fotójegy
A kutatószobában történő fotózáshoz fotójegyet vagy fotóbérletet helyben is lehet váltani, készpénz ellenében. Az érvényes fotójegyeket a kutatószoba személyzetének minden alkalommal be kell mutatni. A levéltáros céhjegy kiváltásához munkáltatói igazolás szükséges!


Digitális kutatás
Az elektronikusan elérhető segédletekhez két számítógép, digitális iratkutatáshoz egy számítógép áll a kutatók rendelkezésére.


Kapcsolat
Tel.: (+36-1) 225-2865 (kutatóterem)
        (+36-1) 225-2896 (referensek, hadigondozási ügyek)
info@mnl.gov.hu
daroczikutato@mnl.gov.hu