Múzeumok Éjszakája az MNL Baranya Vármegyei Levéltárában

2024.06.13.
Idén is Múzeumok Éjszakája az MNL Baranya Vármegyei Levéltárában!
 
 

Ebben az évben az országos rendezvénysorozat szlogenje és egyúttal kiemelt tematikája a Gólpassz! lesz. Az idei téma aktualitását természetesen a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság adja, várhatóan a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozat ideje alatt is a sportesemény uralja majd a közbeszédet. A magyar csapat az esemény másnapján, 21 órakor lép pályára, a nemzeti tizenegy az utolsó csoportmérkőzésen Skócia válogatottja ellen játszik.

Intézményünk idén is színes programokkal (kiállítás; retró gyermekjátékok és vattacukorárus az udvaron; családtörténet kutatást segítő egyéni konzultációs lehetőség; vezetett, csoportos raktárlátogatás)  várja a látogatókat levéltárunk Király utcai épületében és annak udvarán a Múzeumok éjszakáján.

 

Focitól a moziig, avagy hogyan szórakoztak a pécsiek az 1970-1990-es években című retró kiállítás

A kiállítás korabeli foci-, mozi-, és koncertplakátok, fotók, újságok, aprónyomtatványok, egyéb levéltári iratok, valamint magángyűjteményekből származó tárgyi emlékek segítségével idézi fel, hogy mivel is töltötték a pécsiek, kicsik és nagyok a szabadidejüket a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes években. A kiállításban megjelenő focirelikviák az ezredforduló előtti évtizedek pécsi futballhangulatából adnak ízelítőt.

Helyszín: Kiállítótér, MNL Baranya Vármegyei Levéltára (7621 Pécs, Király utca 11. )

Időpont: 16:00-22:00

Retró udvar

A gyerekeket retró játékok segítségével kalauzoljuk el a hetvenes és nyolcvanas évekbe. Korabeli társas- és egyéni játékokat próbálhatnak ki, az ügyesebbek kifoghatják az aranyhalat is!

Helyszín: Udvar, MNL Baranya Vármegyei Levéltára (7621 Pécs, Király utca 11. )

Időpont: 16:00-20:00

Hetedíziglen. Család-Történet-Kutatás

A családtörténet-kutatással foglalkozók, illetve a kutatásba csak most kezdő érdeklődők számára egyéni konzultációs lehetőséget biztosítunk. A gyerekeket kreatív játékos foglakozásokkal várjuk.

Helyszín: Udvar, MNL Baranya Vármegyei Levéltára (7621 Pécs, Király utca 11. )

Időpont: 16:00-20:00

A raktár mélyén...

A Múzeumok Éjszakáján levéltárunk raktára is megnyílik a látogatók előtt. A csoportos séta során kollégáink vezetésével a levéltár őrizetében lévő érdekes iratok, dokumentumok kerülnek bemutatásra.

Helyszín: Raktár, MNL Baranya Vármegyei Levéltára (7621 Pécs, Király utca 11. )

Időpontok: 16:30, 18:30, 20:00

A csoportok létszáma maximum: 20 fő, gyülekezés az Udvaron

 

Utolsó frissítés:

2024.06.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges