Bemutatkozik a European Digital Treasures projekt

2020.01.22.

Az European Digital Treasures (Európa Digitális Kincsei) projekt keretében a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, valamint megyei tagintézményei csatlakoztak ahhoz a nemzetközi célkitűzéshez, hogy az archívumok dokumentumait bizonyos tematikus rendszerbe foglalva, közkinccsé tegyék. A program részleteiről a http://mnl.gov.hu/mnl/ol/hirek/bemutatkozik_a_european_digital_treasures_projekt linken olvashatnak részletes összefoglalót.

A projekt tervezése során megfogalmazott célt, hogy újabb mód(ok)on egyengessük a levéltárak útját a 21. század kihívásai felé avval is támogatjuk, hogy kérdőíves konzultációra hívjuk a levéltárak egyik legaktívabb, leglelkesebb felhasználói rétegét, az ún. „ezüstgeneráció” (Silver Generation) tagjait.

Ezért összeállítottunk a 60 év feletti aktív nyugdíjas levéltárhasználók számára egy olyan kérdőívet, mely ennek a korosztálynak kutatási szokásait és igényeit szeretné feltérképezni, a Magyar Nemzeti Levéltárban és európai viszonylatban egyaránt. A kérdőívet a European Digital Treasures projekt nemzetközi konzorciumának minden levéltári résztvevője használja, így eredményei – melyeket hamarosan, még ezév elején összegzünk – reményeink szerint egy tágabb, európai(bb) spektrumot fednek majd le.

A kérdőív elérhető az alábbi linken: 

https://www.surveymonkey.com/r/europadigitaliskincsei

Együttműködését és segítségét köszönjük!

 

Utolsó frissítés:

2020.02.28.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges