Száz történet Zalából. Epizódok és érdekességek Zala megye történetéből – könyvbemutató

2019.09.23.
2019. szeptember 18-án a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban került sor az MNL Zala Megyei Levéltára „Száz történet Zalából” című kötetének bemutatójára.

Az „Epizódok és érdekességek Zala megye történetéből” alcímet viselő kötet írásai korábban a Zalai Hírlap hétvégi kulturális mellékletében jelentek meg a levéltár 13 volt és jelenlegi munkatársának tollából. A kiadvány a 2012 ősze óta publikált, kétheti rendszerességgel megjelenő és jelenleg is folytatódó ismeretterjesztő történelmi cikksorozat 100 válogatott írását, valamint azok képmellékleteit adja közre. A kötet a Zalai Hírlap szerkesztőségének és kiadójának hozzájárulásával, a Nemzeti Kulturális Alap, a Zalaegerszeg Kultúrájáért Közalapítvány és a Degré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány támogatásával került kiadásra.

A könyvbemutató házigazdája és moderátora, Kiss Gábor könyvtárigazgató bevezetője után Pásztor András, a Zalai Hírlap főszerkesztő-helyettese mondott köszöntőt, őt követően Arany Horváth Zsuzsa újságíró, a cikksorozat mentora beszélt a levéltár és a napilap együttműködéséről, a szerzőkről és a kötetben publikált cikkek sokszínű tartalmáról. Simon Beáta, a könyv szerkesztője a megyei levéltár és a helyi sajtó idén éppen 100 éve kezdődő kapcsolatára emlékezett, valamint felidézte az archívum és a Zalai Hírlap kooperációjának közel három évtizedre visszatekintő történetét. Ezt követően négy szerző – dr. Bilkei Irén, Bekő Tamás, dr. Foki Ibolya és Káli Csaba – ismertette vetített képek kíséretében a könyvben közölt egy-egy cikkét.

A bemutatót szép számú érdeklődő tisztelte meg jelenlétével, akik haza is vihették az Orbán Ildikó borítótervével megjelent, tetszetős kiállítású kötetet.

 

Bemutatták a Száz történet Zalából című kötetet a Deák-könyvtárban – Zalai Hírlap tudósítás

Nemcsak tudományos, olvasmányos is – ZalaMédia tudósítás

Száz történet – válogatáskötet jelent meg a Zalai Hírlap helytörténeti cikkeiből – Zalai Hírlap tudósítás

A Kossuth Rádió Kalendárium című műsorának tudósítása a kötetről (15:47-től)

 

A bemutatott kötet

 

Utolsó frissítés:

2019.10.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges