Iskolai közösségi szolgálat a levéltárban

2023.07.10.
A Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltára 2023. június 26–30. között lehetőséget biztosított középiskolás diákok számára levéltári közösségi szolgálati munkára. A Lovassy László Gimnázium és a Padányi Katolikus Iskola diákjai számítógépes adatrögzítéssel, dobozok pakolásával, raktárak rendezésével és levéltári rendezvény előkészítésével segítették a levéltár mindennapi munkáját.

A hivatalos közösségi szolgálati munkát különböző programokkal színesítettük. A fiataloknak bemutattuk a levéltár épületét, a levéltári munka különböző területeit, érdekes levéltári dokumentumokat ismerhettek meg, a levéltári élet mindennapjaiba kaptak betekintést.

Különleges programként a levéltári szabadulószobát is kipróbálhatták a fiatalok. A nyomozós játékban Balassa Ignác elveszett levéltárnoki pecsétjét is sikerült megtalálniuk.

A június 30-án megtartott II. Veszprémi Levéltári Napon a rendezvény előkészítésében segítettek közösségi szolgálatos diákjaink, valamint meghallgathatták a szakmai nap érdekes előadásait, és a Veszprémi Térképvándor mobilapplikációját is kipróbálhatták egy városi, történeti séta keretében.

Nagy élményt jelentett számunkra a nyolc középiskolás diák önkéntes segítsége, mivel lehetőség adódott sok beszélgetésre, érdeklődő kérdéseikre válaszolva a levéltárat kicsit közelebb vihettük hozzájuk. A fiatalok kitartóan, szorgalmasan, odafigyelve és nagy lelkesedéssel végezték feladataikat.

Reméljük, hogy nemcsak tudásban és erőben fejlődtek, hanem sok élménnyel is gazdagodtak, amelyekre szívesen emlékeznek majd vissza.

Visszavárunk benneteket!

 

Utolsó frissítés:

2023.08.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges