Előadás-sorozat a reformáció 500. évfordulója alkalmából

2017.01.11.
Az MNL Veszprém Megyei Levéltára és a SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola szeretettel hívja havonta egyszer, hétfőnként a lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett előadás-sorozatára, melynek első előadását Dr. Reisinger János irodalomtörténész tartja "Luther útja a 95 tételig" címmel, 2017. január 16-án 15 órakor a levéltár dísztermében (8200 Veszprém, Török Ignác u. 1.).

A Reformáció Emlékévének tiszteletére a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára sokszínű kulturális eseményeket, előadás-sorozatot, levéltár-pedagógiai foglalkozásokat, tudományos konferenciát szervez. Az Emlékév folyamán szeretnénk mindenkit megszólítani és közkinccsé tenni azt a hatalmas forrásfeltáró munkát, amely bemutatja a reformáció kulturális és történelmi örökségét, megújulásának képességét.

Hívjuk és várjuk a SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskolával közösen szervezett előadássorozatunkra, amely különösen nagy segítséget nyújt az "Utazás Wittenbergbe" című versenyen résztvevő diákok és tanáraik számára.

A belépés ingyenes!

Az előadásokon készült fotókat megtekinthetik a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkekre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/eloadas_sorozat_a_reformacio_500_evforduloja_alkalmabol_luther_utja_a_95_tetelig

http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/eloadas_sorozat_a_reformacio_500_evforduloja_alkalmabol_ii_wittembergtol_wormsig

 

Utolsó frissítés:

2017.02.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges