A „Kirchengesänge de Deutschen im Bakonyer Wald” és „Wandel durch Migration” kötetek bemutatója (könyvbemutató)

2016.01.15.
Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves érdeklődőket a levéltárunkban 2016. január 21-én (csütörtökön) 16.00 órakor megrendezésre kerülő könyvbemutatóra. Két német nyelvű kötetet ajánlunk figyelmükbe: A „Kirchengesänge de Deutschen im Bakonyer Wald” és a „Wandel durch Migration” című köteteket.

A „Kirchengesänge de Deutschen im Bakonyer Wald” a bakonyi németek egyházi énekeit gyűjtötte csokorba, míg a „Wandel durch Migration” (A migráció következtében bekövetkezett változások) című kötet a 2014. október 25-26-án a Germanisztikai és Forrástudományi Intézet, az MNL Veszprém Megyei Levéltára és a barnagi Német Nemzetiségi Önkormányzattal közösen megrendezett nemzetközi konferencia előadásait adja közre.

A kötetek célja a magyarországi németek kultúrájának bemutatása, illetve a migrációs, akkulturációs és integrációs folyamatok által meghatározott átalakulások bemutatása a történeti tájkutatás, a demográfia, a néprajz, a nyelv- és az irodalomtudomány szemszögéből. Különböző tudományágak eszköztárának felhasználásával járjuk körbe a kisebbség és többség viszonyának alakulását.

A rendezvényen készült fotókat megtekintheti a Galériák menüpontban, vagy az alábbi linkre kattintva:
http://mnl.gov.hu/mnl/veml/galeria/a_magyarorszagi_nemetek_eluzetesenek_70_evforduloja_megemlekezes

Csatolt állományok: 

Utolsó frissítés:

2016.02.01.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges