KÖNYVBEMUTATÓ │ Gencsapáti községmonográfia

2023.08.24.
2023. augusztus 23-án megtelt a Gencsapáti Művelődési Ház és Könyvtár érdeklődőkkel, akik a helyi értéktár és a nemrég elkészült községmonográfia bemutatójára jöttek.


Vas Vármegye értéktárában jelentős helyet foglalnak el Gencsapáti hagyományos értékei. Lelkes csapat végzi a népszerűsítés, a fejlesztés munkáját. Ennek eredményeképpen elkészült a gencsiek értéktárának új internetes portálja, ami általános elismerést váltott ki.

A falu történelmi értékeinek bemutatására a klasszikus, nyomtatott kötet formát választották. A két faluból - Gencs és Apáti - lett község, az éppen itt szétágazó két patak - Gyöngyös és Perint - vidékének évszázados történetét végigkísérve, a helybeli szerzők gyűjtőmunkája nyomán rengeteg kulturális adatot ismerhet meg az olvasó. A szakmai színvonalat jelzi az is, hogy az MNL VaVL több egykori és mai munkatársa jegyzi szerzőként a kötetet.

A lokálpatriotizmus és a tudományos közlésmód találkozásából létrejött, rendkívül gazdagon illusztrált  könyv az önkormányzat támogatásával jelent meg. Gratulálunk a falu kulturális vezetésének a szép teljesítményhez!


Utolsó frissítés:

2024.02.20.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges